Beogradski hotel Excelsior postaje deo Accor grupacije

13. Jun 2017

Strateški partner francuskog lanca "AccorHotels" za istočnu Evropu, "Orbis Hotel Group" zvanično je ušao u Srbiju potpisivanjem sporazuma o upravljanju sa grčkim "LAMPSA Hellenic Hotels" - vlasnikom beogradskog hotela "Excelsior", koji će rezultirati otvaranjem hotela "Mercure Belgrade Excelsior" u septembru ove godine.

Sporazum su danas (13. juna) u francuskoj ambasadi u Beogradu potpisali predsednik i izvršni direktor "Orbis Hotel Group" Gilles Clavie i generalni direktor "LAMPSA Hellenic Hotels" Anastassos Chomenidis

- Naš cilj je da ojačamo lidersku poziciju u regionu kroz ulazak na nova tržišta i širenje naše mreže hotela kroz partnerstva sa jakim investitorima. Srbija je tržište koje se dobro razvija, sa velikim potencijalom za hotele sa međunarodnim brendom i sa jakom regionalnom podrškom kao što je "Orbis". Dolaskom "Mercure", uvodimo na srpsko tržište jedini pristupačni hotelski brend koji objedinjuje snagu međunarodne mreže sa snažnom predanošću kvalitetu i toplim gostoprimstvom ovog hotela - istakao je Clavie.

Beogradski hotel "Excelsior" je sagrađen 1921. godine, a sa radom je počeo 15. marta 1924. godine. Delo je bečkih arhitekata, i tokom svoje burne istorije bio je stecište brojnih poznatih i uglednih ličnosti iz sveta umetnosti i kulture. Hotel je u vlasništvu kompanije "LAMPSA" od 2008. godine i trenutno svojim gostima nudi 73 sobe, restoran i konferencijsku salu.

- Naše partnerstvo sa "Accor Hotels" i "Orbis" će nam dati priliku da budemo deo jedne od najjačih i najuglednijih hotelskih kompanija sa svetskom distribucijom i marketinškom moći. Uvereni smo da će nam ovo partnerstvo biti od velike pomoći u predstavljanju našeg hotela i grada Beograda - rekao je direktor "LAMPSA Hellenic Hotels" Anastassos Chomenidis.   

Zahvaljujući novom partnerstvu između francuskih i grčkih hotelijera, Srbija je postala 96. zemlja u kojoj posluje grupacija "AccorHotels", a poznati beogradski hotel "Excelsior" - deo svetske grupe koja broji više od 4.100 hotela širom sveta.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....