Trendovi koji će revolucionarno uticati na hotelsku industriju

01. Novembar 2018
Trendovi koji će revolucionarno uticati na hotelsku industriju

Hotelska industrija se svakodnevno suočava sa brojnim izazovima - konkurencija je sve veća i ozbiljnija, zastrašujuća je tehnološka evolucija, kao i promene potrošačkih preferencija gostiju. Od hotela se zahteva da budu otvoreni za promene i usvajanje novih tehnoloških trendova, kako bi ostvarili bolje poslovanje i veći profit. Zato vam skrećemo pažnju na sledeće trendove:

1. Proširena realnost (Augmented reality - AR)

Proširena realnost (AR) polako postaje ključna marketinška tehnologija, koja omogućava gostima da virtuelno percipiraju okruženje u kom se nalaze. Imajući u vidu da hoteli prodaju fizičko okruženje, tehnologija može uvesti potencijalne goste u vaš hotel čak i da ne izađu iz svoje kuće.

Jedan od načina na koji možete upotrebiti AR tehnologiju za osnaživanje vaše ponude je korišćenje interaktivnih elemenata u hotelskim sobama. Primera radi, Hub Hotel u Velikoj Britaniji počeo je da upotrebljava AR tehnologiju zajedno sa zidnom mapom u hotelskim sobama. Kada gosti usmere pametni telefon na mapu, mogu da vide dodatne informacije o područjima za koja su zainteresovani. Na taj način, ne samo da se poboljšava upotreba mape, već i boravak gostiju postaje ugodniji i raznovrsniji.

2. Milenijalci

Milenijalci polako prerastaju u veliku silu koja oblikuje potrošačke trendove u različitim industrijama širom sveta, uključujući i hotelsku. Kako je pokazalo istraživanje Airbnb-a, očekuje se da će do 2025. godine 75% potrošača i putnika činiti milenijalci i mlađe generacije.

Kako bi se izdvojili od ostalih, hoteli bi trebalo da izrade strategije koristeći softvere koji favorizuju preferencije, karakteristike i navike gostiju. Treba imati u vidu da milenijalci mnogo putuju i vole personalizovanu interakciju. Oni rado usvajaju tehnološke inovacije i vrlo spontano donose svoje odluke.

Svaki hotel koji bude želeo da zadovolji njihove potrebe, moraće da "igra njihovu igru", tako što će te potrebe ugraditi u svoju ponudu. Ukoliko budu zadovoljni hotelskom ponudom i uslugom, milenijalci će, bez sumnje, pohvale o vašem hotelu podeliti na svim društvenim mrežama.

3. Kriptovalute

Upotreba kriptovaluta u svetu raste. Kriptovalute više nisu novitet na web-u, već su postale popularan, pouzdan i siguran način plaćanja, posebno među mladima. Većina stručnjaka smatra da je to sledeća velika stvar koja se dešava u finansijskom sektoru.

Jedna od najjačih tačaka u vezi sa kripto transakcijama je iskorenjivanje naknada i provizija koje postoje prilikom korišćenja kreditnih kartica ili bankovnih usluga. Na taj način, finansijska transakcija u inostranstvu se odvija glatkije, a i profitabilnija je za sve strane koje u njoj učestvuju.

4. SIP-DECT kao ključni deo hotelske tehnologije

Hotelski gosti ostvaruju interakciju i komunikaciju sa različitim hotelskim osobljem - od recepcionera, preko sobarica do konsijerža... Zahvaljujući DECT-u, lako možete povezati sve ove sektore.   

DECT je digitalna bežična tehnologija za govorne podatke, koja prenosi radio signale na mobilne telefone. Ova tehnologija najbolje funkcioniše u manjim objektima (poput hotela) koji imaju veliki broj korisnika.

Kako DECT pomaže?

  • Dozvoljava osoblju da se prijavi na bilo koji registrovani gadžet i lako pristupi ličnim podacima.
  • Slanje upozorenja putem poruka - ova tehnologija pojednostavljuje i ubrzava komunikaciju bez potrebe uspostavljanja telefonskog poziva. Na taj način će, na primer, osoblje zaduženo za higijenu odmah primiti upozorenje koje ih upućuje na mesto koje mora biti hitno očišćeno.
  • Mobilnost - ova tehnologija pomaže u uspostavljanju besprekorne veze i komunikacije među zaposlenima gde god da se nalaze.
  • Štiti vaše osoblje - tehnologija omogućava integraciju alarmnih sistema koji upozoravaju u slučaju opasnosti.

5. Pametni telefoni

Telefoni imaju sve veću ulogu u izvršavanju različitih zadataka u hotelima: sada je moguće bukirati hotel i izvršiti check-in mobilnim telefonom, pristupiti hotelskoj sobi bez korišćenja ključ-kartice, kontrolisati u sobama osvetljenje, zvučni sistem i klima uređaje, te obaveštavati osoblje kada gosti nisu u sobi, kako bi mogli da je pospreme, itd.

Pametni telefoni i moderna tehnologija će vam nesumnjivo pomoći da svojim gostima olakšate boravak u hotelu i istovremeno im ponudite nesvakidašnje iskustvo, a pritom će omogućiti bolju komunikaciju među zaposlenima i njihovo jednostavnije obavljanje svakodnevnih zadataka. 

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Amsterdam najavljuje nove poreze na turistička noćenja
16. Maj 2019
Gradske vlasti Amsterdama najavile su nove poreze za turistička noćenja, čiji je broj u...
Hotelijerstvo
Prodati hoteli Podrinje i Gučevo u Banji Koviljači
16. Maj 2019
Hoteli „Podrinje“ i „Gučevo“ vlasništvo HTP „Banja...
Hotelijerstvo
Subvencije za hotele u banjskim i klimatskim mestima - Do 7.000 evra po novozaposlenom
16. Maj 2019
Vlada Srbije usvojila je Uredbu o određivanju kriterijuma za dodelu podsticaja radi...
Hotelijerstvo
Merkur Palace u Vrnjačkoj Banji gotov krajem 2020.
15. Maj 2019
Specijalna bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje započela je u julu 2018. godine izgradnju novog...