Skål International - EKSKLUZIVNO: INOVACIJE – ključni faktor za prevazilaženje krize!

08. Jun 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Nema sumnje da je turizam najviše pogođen pandemijom virusa Covid-19. Situacija u Evropi je katastrofalna: biznisi su na kolenima a milioni radnih mesta ugroženi. Zabrinutost raste, obzirom da je najavljen i mogući drugi talas epidemije na jesen, a sve oči uprte su u vlade i državne institucije od kojih se očekuju rešenja. U međuvremenu, neke turističke kompanije prekinule su saradnju sa startup kompanijama, s obrazloženjem da moraju da se fokusiraju na „osnovni biznis“, dok su mnogi traveltech preduzetnici najavili prestanak rada. Za većinu, sasvim pogrešno, inovacije više nisu prioritet.

- Zato je naša obaveza - ističe Laurent Queige, direktor kompanije Welcome CityLab, član kluba  Skål International Paris – da podsetimo sve pripadnike industrije putovanja da su inovacije ključni faktor za prevazilaženje krize.

Svake godine Welcome City Lab, analizom pozicija koje su zauzeli startup-ovi na međunarodnom nivou, pokušava da zaključi koji su glavni trendovi u inovacijama koje će imati uticaja na celokupnu turističku industriju u bliskoj budućnosti. Rezultate tog istraživanja potom objavljuje u svojoj knjizi trendova. Tako je nedavno javnosti predstavljena 4. knjiga trendova pod naslovom „Glavni trendovi u turizmu danas i u budućnosti“, nastala uz ozbiljnu podršku najveće svetske organizacije profesionalaca u turizmu Skål International. Zahvaljujući odobrenju čelnih ljudi u Skål-u, ovu knjigu trendova predstavljamo u izvornom obliku kao ekskluzivni materijal čitaocima Turističkog Sveta, s uverenjem da će im, naročito u ovom trenutku, biti od koristi u traganju za novim, inovativnim poslovnim rešenjima.  

Inače, asocijacija Skål International osnovana je 1934. godine u Parizu. To je jedina profesionalna organizacija koja promoviše globalni turizam i prijateljstvo, ujedinjujući sve sektore turističke industrije. Ova organizacija ima više od 13.500 članova – menadžera u turističkoj industriji, organizovanih u 343 Skål klubova u 101 zemlji sveta! Srbija, nažalost, nije članica ove organizacije, ali je u vreme koje su obeležili bardovi naše turističke industrije Bane Jelović, Tripo Tošutović, kao i Mirjana Ljubinković i Branko Krasojević (još uvek u poslu) i mnogi drugi, Srbija bila punopravna članica ove elitne svetske organizacije turističkih profesionalaca a u Beogradu je svojevremeno osnovan Skål klub Beograd. Od ove godine jedini predstavnik međunarodne asocijacije Skål International je Ljiljana Rebronja, glavni urednik Turističkog Sveta, član Skål kluba Sofija. Više o ovoj asocijaciji: www.skal.org

Dokumenti za preuzimanje

Trend book
Preuzmi PDF
Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...