Proglašeni „Ambasadori dobre usluge“ u sektoru hotelskog domaćinstva

13. Maj 2022
Dobitnici priznanja
Dobitnici priznanja
Nagrađeni tim Fruške Terme, sa prof. dr Ljiljanom Kosar
Nagrađeni tim Fruške Terme, sa prof. dr Ljiljanom Kosar
Marina Stefanović i Adriana Dokmanović
Marina Stefanović i Adriana Dokmanović
Danijela Milosavljević i Ljiljana Rebronja
Danijela Milosavljević i Ljiljana Rebronja

Prvog dana Hotel Housekeeping Workshop-a, 9. maja u beogradskom hotelu Holiday Inn, dodeljena su priznanja „Ambasadori dobre usluge 2022“ u sektoru hotelskog domaćinstva.

Hoteli u Srbiji svoje nominacije za priznanja sa obrazloženjem slali su u strukovno udruženje „Ambasadori dobre usluge“, a žiri u sastavu Radomir Samčević, vlasnik Agencije HT, prof. dr Ljiljana Kosar, Adriana Dokmanović, executive housekeeper, hotel Holiday Inn Beograd i Ljiljana Rebronja, predsednica udruženja Ambasadori dobre usluge, bio je jednoglasan pri odlučivanju, iako je glasanje bilo tajno. Najvažniji faktor pri izboru najboljih u sektoru hotelskog domaćinstva bila je ocena za čistoću na platformi booking.com, kao i broj pozitivnih komentara.

U kategoriji najbolje hotelsko domaćinstvo u Srbiji dobitnik „ambasadorskog“ priznanja je hotelsko domaćinstvo rizorta Fruške Terme. Priznanje „Ambasador dobre usluge“ u kategoriji menadžer hotelskog domaćinstva pripalo je Marini Stefanović iz hotela Fontana, Vrnjačka banja, dok je najbolja sobarica u Srbiji Danijela Milosavljević, hotel Ramonda, Rtanj.

Obrazloženja

Dejan Pejčinović, nominaciju svog housekeeping tima obrazložio je sledećim rečima: Hotelsko domaćinstvo rizorta Fruške Terme je uspelo da prevaziđe sve izazove i ostvari odlične komentare na svim anketama rezervacionih sistema. Ocene po objektima su 9,3 Fruške Terme, 9,3 Etno naselje i 9,5 Premier Aqua. Smatram da su prethodne dve godine bile izazovne za našu delatnost i da treba da budemo svi ponosni što smo uspeli da još jednom pokažemo istrajnost i prilagodljivost trenutku. Ovaj tim je ostvario izuzetne rezultate i nastavlja dalje u istom ritmu i tokom ove godine. Kao jedan od najvažnijih „točkova“ u našoj operaciji vrlo uspešno izvršava sve postavljene zadatke bez obzira na sve izazove poslovanja.

Za Marinu Stefanović, menadžment hotela Fontana ima samo reči hvale: Zadužena je za besprekornu higijenu i vizuelni identitet hotela Fontana. Njena pedantnost u radu i entuzijazam su ono što najbrojniji sektor u hotelu čini kompaktnim. Svoje višegodišnje iskustvo i znanje je pretočila u procedure i obuke koje u velikoj meri doprinose efikasnom radu zaposlenih, što za krajnji cilj ima visoke ocene i zadovoljstvo gostiju. Stroga u poštovanju standarda, prefinjena u odnosu prema zaposlenima i gostima. Dobra organizacija, efikasno poslovanje, predanost i posvećenost su vrednosti koje Marinu Stefanović svrstavaju u red hotelijera koji su sebe posvetili uspehu i ugledu hotela i svakako argument za kandidaturu u ovoj kategoriji.

Direktor hotela Ramonda Nikola Jakovljević, u obrazloženju nominacije za kategoriju „najbolja sobarica u Srbiji“ naveo je da je Danijela Milosavljević svojim dolaskom u tim donela pravo osveženje i svojim zalaganjem doprinela održavanju visokog nivoa higijene u hotelu.

- Danijela je vedra i vredna osoba koja je uvek spremna za izvršavanje zadataka sa elanom. Pored zasluga za besprekornu čistoću kojima svedoče visoke ocene gostiju (čak 9,9) naše sobarice predstavljaju i prave ambasadore hotela Ramonda kao i promotere destinacije Rtanj – dodao je Nikola Jakovljević.

Organizator trećeg Hotel Housekeeping Workshop-a je strukovno udruženje "Ambasadori dobre usluge". Informisanje o trendovima u najavi, novim tehnologijama i proizvodima, novim znanjima i praktičnim veštinama koje će doprineti podizanju kvaliteta hotelske usluge, ličnom i profesionalnom razvoju svakog učesnika i stvaranju jakih timova zadovoljnih ljudi koji su zaštitni znak svakog ozbiljnog brenda - bili su predmet ovog dvodnevnog workshop-a, uključujući dragocenu razmenu ličnih iskustava i panel pod nazivom KADROVI - “vruć krompir” u rukama menadžera.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Na Kopaoniku se otvara prvi Swissôtel u Srbiji
23. Januar 2023
Accor, vodeća svetska hotelska grupacija, širi svoj portfolio u jugoistočnoj Evropi...
Hotelijerstvo
Na ugostiteljskim objektima u Kragujevcu obavezni ekološki filteri
17. Januar 2023
Kragujevački ugostitelji od 1. januara ove godine su u obavezi da ugrade filtere na bazi...
Hotelijerstvo
Počela prijava ugostitelja za šemu vaučera
20. Decembar 2022
Ministarstvo turizma i omladine pozivalo je sve ugostitelje da se prijave radi realizacije...
Hotelijerstvo
Berlin: Evakuisan hotel nakon eksplozije akvarijuma
19. Decembar 2022
Zbog eksplozije rezervoara u velikom akvarijumu u Berlinu, evakuisan je hotel u kojem se nalazi....