Proglašeni „Ambasadori dobre usluge“ u sektoru hotelskog domaćinstva

13. May 2022
Dobitnici priznanja
Dobitnici priznanja
Nagrađeni tim Fruške Terme, sa prof. dr Ljiljanom Kosar
Nagrađeni tim Fruške Terme, sa prof. dr Ljiljanom Kosar
Marina Stefanović i Adriana Dokmanović
Marina Stefanović i Adriana Dokmanović
Danijela Milosavljević i Ljiljana Rebronja
Danijela Milosavljević i Ljiljana Rebronja

Prvog dana Hotel Housekeeping Workshop-a, 9. maja u beogradskom hotelu Holiday Inn, dodeljena su priznanja „Ambasadori dobre usluge 2022“ u sektoru hotelskog domaćinstva.

Hoteli u Srbiji svoje nominacije za priznanja sa obrazloženjem slali su u strukovno udruženje „Ambasadori dobre usluge“, a žiri u sastavu Radomir Samčević, vlasnik Agencije HT, prof. dr Ljiljana Kosar, Adrijana Dokmanović, executive housekeeper, hotel Holiday Inn Beograd i Ljiljana Rebronja, predsednica udruženja Ambasadori dobre usluge, bio je jednoglasan pri odlučivanju, iako je glasanje bilo tajno. Najvažniji faktor pri izboru najboljih u sektoru hotelskog domaćinstva bila je ocena za čistoću na platformi booking.com, kao i broj pozitivnih komentara.

U kategoriji najbolje hotelsko domaćinstvo u Srbiji dobitnik „ambasadorskog“ priznanja je hotelsko domaćinstvo rizorta Fruške Terme. Priznanje „Ambasador dobre usluge“ u kategoriji menadžer hotelskog domaćinstva pripalo je Marini Stefanović iz hotela Fontana, Vrnjačka banja, dok je najbolja sobarica u Srbiji Danijela Milosavljević, hotel Ramonda, Rtanj.

Obrazloženja

Dejan Pejčinović, nominaciju svog housekeeping tima obrazložio je sledećim rečima: Hotelsko domaćinstvo rizorta Fruške Terme je uspelo da prevaziđe sve izazove i ostvari odlične komentare na svim anketama rezervacionih sistema. Ocene po objektima su 9,3 Fruške Terme, 9,3 Etno naselje i 9,5 Premier Aqua. Smatram da su prethodne dve godine bile izazovne za našu delatnost i da treba da budemo svi ponosni što smo uspeli da još jednom pokažemo istrajnost i prilagodljivost trenutku. Ovaj tim je ostvario izuzetne rezultate i nastavlja dalje u istom ritmu i tokom ove godine. Kao jedan od najvažnijih „točkova“ u našoj operaciji vrlo uspešno izvršava sve postavljene zadatke bez obzira na sve izazove poslovanja.

Za Marinu Stefanović, menadžment hotela Fontana ima samo reči hvale: Zadužena je za besprekornu higijenu i vizuelni identitet hotela Fontana. Njena pedantnost u radu i entuzijazam su ono što najbrojniji sektor u hotelu čini kompaktnim. Svoje višegodišnje iskustvo i znanje je pretočila u procedure i obuke koje u velikoj meri doprinose efikasnom radu zaposlenih, što za krajnji cilj ima visoke ocene i zadovoljstvo gostiju. Stroga u poštovanju standarda, prefinjena u odnosu prema zaposlenima i gostima. Dobra organizacija, efikasno poslovanje, predanost i posvećenost su vrednosti koje Marinu Stefanović svrstavaju u red hotelijera koji su sebe posvetili uspehu i ugledu hotela i svakako argument za kandidaturu u ovoj kategoriji.

Direktor hotela Ramonda Nikola Jakovljević, u obrazloženju nominacije za kategoriju „najbolja sobarica u Srbiji“ naveo je da je Danijela Milosavljević svojim dolaskom u tim donela pravo osveženje i svojim zalaganjem doprinela održavanju visokog nivoa higijene u hotelu.

- Danijela je vedra i vredna osoba koja je uvek spremna za izvršavanje zadataka sa elanom. Pored zasluga za besprekornu čistoću kojima svedoče visoke ocene gostiju (čak 9,9) naše sobarice predstavljaju i prave ambasadore hotela Ramonda kao i promotere destinacije Rtanj – dodao je Nikola Jakovljević.

Organizator trećeg Hotel Housekeeping Workshop-a je strukovno udruženje "Ambasadori dobre usluge". Informisanje o trendovima u najavi, novim tehnologijama i proizvodima, novim znanjima i praktičnim veštinama koje će doprineti podizanju kvaliteta hotelske usluge, ličnom i profesionalnom razvoju svakog učesnika i stvaranju jakih timova zadovoljnih ljudi koji su zaštitni znak svakog ozbiljnog brenda - bili su predmet ovog dvodnevnog workshop-a, uključujući dragocenu razmenu ličnih iskustava i panel pod nazivom KADROVI - “vruć krompir” u rukama menadžera.

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Godinu dana od otvaranja: Hotel Borovi u Sjenici – Na dobrom putu
11. September 2023
Sjenica je oduvek bila poznata uglavnom po sjeničkom siru i zimi najnižim temperaturama u...
Hospitality
Domaća platforma za recenzije potpisala partnerstvo sa kompanijom Tripadvisor
08. August 2023
 Fast Review, domaća platforma za recenzije nedavno je potpisala veoma značajno...
Hospitality
Nova investicija na Kopaoniku - U planu gradnja turističkog kompleksa na 25.000 m2
03. August 2023
Na Kopaoniku u KO Kriva Reka u Opštini Brus, u blizinu hotela Srebrnac, u planu je...
Hospitality
Hotel Beli izvor na Goču ima novog vlasnika
27. July 2023
Kompaniija Eter doo kupila je za 12,1 milion dinara deo imovine Hotelsko-turističkog preduzeća...