Otvoren prvi veganski apartman

11. Februar 2019
Otvoren prvi veganski apartman

Na zahtev gostiju, u hotelu Hilton u Londonu otvoren je prvi veganski apartman. Tokom preuređivanja apartmana vodilo se računa da svaki sadržaj i detalj bude u skladu sa veganskim stilom života, uključujući vegan-friendly posteljinu i jastuke, tepih od eko-pamuka, kozmetiku, ponudu mini bara...

Gostima se od trenutka dolaska u hotel nudi vegansko iskustvo. Na ulazu je kreiran poseban recepcijski pult ukrašen detaljima sa fokusom na biljkama, ključ-kartice i fotelje napravljene su od veganske kože koja se pravi od celuloznih vlakana iz ananasa.

Od iste "kože" napravljene su fotelje i naslon kreveta u sobi, na kojima su anti-bakterijski i anti-alergijski jastuci punjeni ekološkim materijalima kao zamena za pera.

Pod je obložen modernim, 100% obnovljivim i održivim bambusom, preko kojeg je postavljen tepih od eko-pamuka, a u mini baru se nalaze veganske grickalice, poput zrnastih plodova i očišćenog voća... Za goste ovog apartmana tim hotelske kuhinje pripremio je poseban meni za doručak sa veganskim opcijama, uključujući voće, musli, grilovane pečurke, kinou..., dok se opcije za ručak i večeru odnose na salatu od krastavaca, šniclu od karfiola i jelo od pet vrsta mahunarki.

Sobarice koje su zadužene za ovaj apartman koriste posebna ekološka, netoksična sredstva za čišćenje, koja nisu testirana na životinjama, a posteljina se takođe pere ekološkim deterdžentom.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Nova investicija u Sokobanji: Luksuzni butik hotel ZELENI GRAD
23. Jul 2024
Gotovo u samom srcu zelene Sokobanje, nikao je novi Zeleni grad – ljupki butik hotel sa...
Hotelijerstvo
Branko Putnik, izvršni direktor Lazure Hotela & Marine, Meljine: LAZURE – ČUVAR ISTORIJE S PET ZVEZDICA
22. Jul 2024
Kada je 2018. godine otvorio svoja vrata gostima, raskošni Lazure Hotel & Marina u...
Hotelijerstvo
Najavljujemo: Prvi tim bilding za hotelske domaćice u Srbiji
18. Jul 2024
Udruženje „Ambasadori dobre usluge“ organizuju prvi tim bilding namenjen hotelskim...
Hotelijerstvo
Septembar u znaku zahvalnosti zaposlenima u Domaćinstvu
08. Jul 2024
Nedelja posvećena zaposlenima u hotelskom Domaćinstvu – International Housekeepers Week,...