Otvaranje "Chedi" hotela i marine u Luštici na leto 2018.

22. Maj 2017
Otvaranje 'Chedi' hotela i marine u Luštici na leto 2018.

Luštica Bay, jedinstveni grad na crnogorskom primorju koji već tri i po godine gradi kompanija Luštica Divelopment na poluostrvu Luštica, nadomak Tivta, predstavljen je u Beogradu.

Novi grad na Jadranu zajednički je poduhvat Vlade Crne Gore i švajcarske kompanije Orascom Development Holding. Vrednost projekta je procenjena na 1,1 milijardu evra što ga čini najvećom investicijom u ovom delu Evrope.

- Završavamo prvu fazu gradnje i tokom sledeće godine nas očekuje veliko otvaranje Luštica Bay marine, naselja i prvog hotela. Značajno je da ćemo sledeće godine početi izgradnju ključnog dela kompleksa - Luštica Bay Central, odnosno gradskog jezgra koji će ponuditi najveću koncentraciju komercijalnih i administrativnih sadržaja. Ovo je cenovno veoma konkurentan deo kompleksa jer će, za razliku od marina naselja gde cenu kvadratnog metra definiše lokacija na prvoj liniji od mora i luksuzni standard, u Centralu cenovna politika parirati regionalnom nivou cena nekretnina, sa stanovima u ponudi počev od 120.000 evra. Samim tim, očekujemo povećano interesovanje klijenata iz regiona za život u Luštica Bay-u. Trenutno imamo klijente iz 32 države, a veliki procenat dolazi iz Srbije - saopštila je Dragana Bećirović, PR savetnik Luštica Baya.

Rezidencijalni kompleks nalik odmaralištu koje nudi mogućnost povremenog boravka i života za stalno, prvih 70 vlasnika nekretnina dobio je 2015. godine, a ove godine se useljava novih 88 vlasnika sa porodicama.

U kompleksu koji će, kada bude završen, ponuditi dve marine, golf teren sa 18 rupa, više od hiljadu stanova, 500 kuća i vila, sledeće godine će biti otvoren prvi od planiranih sedam hotela – Chedi Luštica Bay, čija gradnja je počela u aprilu. U Luštica Bay-u je već izgrađeno Marina naselje sa 26 zgrada sa ukupno 160 stambenih jedinica, marina sa kapacitetom 176 vezova, a grade se prve vile i gradske kuće.

U Luštici Bay će oko deset odsto od ukupnih 690 hektara površine podleći razvoju, a preostalih 90 odsto će ostati netaknuta priroda. Inspiracija za arhitekturu grada pronađena je u tradicionalnoj arhitekturi crnogorskog primorja. Luštica Bay će svojim stanovnicima moći da ponudi najbolje uslove za život i uživanje u različitim sportskim aktivnostima, a da pritom sve prirodne karakteristike ovog poluostrva ostanu autentične.

- Želja nam je da za stanovnike Luštice Bay-a, grada koji će disati 365 dana u godini, kreiramo okruženje za zdrav i aktivan život naših stanovnika koji žele da pronađu dom daleko od gužve, da uživaju u kristalno čistom moru, partiji golfa uz pogled na more i planine sa svakim zamahom, pešačenju ili jednostavno uživaju u slobodnom vremenu sa porodicom. Ako čeznete za Toskanom ili francuskim jugom, ali vam je preskupo, onda je Luštica Bay Central pravo mesto za deluks život u prirodi - dodala je Bećirović.

Luštica Bay se gradi na poluostrvu Luštica koje je poznato kao jedna od najlepših prirodnih destinacija na crnogorskom primorju. Na Luštici se nalaze letovališta Rose, Krašići, Pristan, a ova mesta uživaju ogromno poštovanje turista iz Srbije upravo zbog netaknute prirode.

Izvor: SEEbiz.eu 

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...