Počela gradnja Chedi hotela u Luštici

06. April 2017
Počela gradnja Chedi hotela u Luštici

Kompanija Luštica Development dobila je građevinsku dozvolu za gradnju prvog hotela The Chedi Luštica Bay Crna Gora i počela intenzivnu gradnju ovog luksuznog objekta sa pet zvezdica, koji će biti najveći hotelski objekat te kategorije u Boki Kotorskoj.

Iz kompanije su saopštili da je Chedi prvi od sedam hotela čija je gradnja predviđena u okviru Luštica Bay-a, turističkog grada vrednog 1,1 milijardu evra.
 
Hotel će biti smešten na centralnoj poziciji šetališta Luštica Bay marine. Raspolagaće sa 110 soba, dva restorana, barom, konferencijskim i poslovnim centrom, otvorenim bazenom, luksuznim spa i fitness centrom sa zatvorenim bazenom, teretanom i pratećim objektima.

Reč je o drugom evropskom hotelu Chedi brenda, koji je prepoznatljiv u Aziji i na Dalekom istoku. Arhitektonsko urbanističko rešenje za hotel uradio je Aron Gentry, TVS Design iz Atlante, koji je pobedio na međunarodnom konkursu 2015. godine.

Hotel bi trebalo da bude završen do sredine 2018. godine, kada će zvanično biti otvorena i Marina Luštica Bay, nautički objekat sa 176 vezova za prihvat brodova dužine do 35 metara, te kompletirano još nekoliko stambenih zona, uključujući stambeno-poslovne objekte na šetalištu u zoni Kamelija, stambeni blok Magnolija i najluksuznije objekte u marini poput gradskih kuća Mimoza i bloka sa vilama Ruža.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...