Od sada: PDV na smeštaj 10% u svim ugostiteljskim objektima

30. Oktobar 2015
Ilustracija, foto: pixabay
Inicijativa koju je pokrenulo Udruženje za turizam PKS, a odnosi se na na usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima, usvojena je i obuhvaćena izmenama i dopunama Zakona o PDV-u i podzakonskih akata. Predlog grupacije "Hoteli Srbije" bilo je izjednačavanje svih vidova pružanja usluge...
Ostavite komentar
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce našeg portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Turističkog sveta ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Turističkog sveta.
Administratorima portala Turistički svet se možete obratiti ovde: komentari@turistickisvet.com

Svi komentari

Veca
Petak , 30.10.2015. 21:16h
Preporuka:
1
+
0
-
A ja sam mislila da je to bio predlog HORES-a i gospodina Genova, koji je imao još nekoliko dobrih predloga za izmenu Zakona o turizmu a koji se odnose na oblast hotelijerstva, ali nažalost nisu prihvaćeni. Treba misliti i na privrednike podjednako kao i na turiste. I sada ništa bitno nije promenjeno posebno po pitanju kadrova u turizmu pa ispada da ovim poslovima moze svako da se bavi. Treba ukinuti fakultete za turizam jer je to promašena investicija upravo zbog lošeg Zakona o turizmu. I još nešto o kadrovima, posebno kada se radi o direktoru turističke organizacije,tj. nije uslov da ima završen fakultet za turizam, kao što to nije uslov za turističke inspektore, kojih ima malo pa njihove poslove obavljaju lokalne inspekcije koje nisu iz ove oblasti.