Najavljen početak izgradnje Rehabilitacionog centra u Ovčar Banji

01. Jun 2023
Image by PublicDomainPictures from Pixabay
Image by PublicDomainPictures from Pixabay

Revitalizacija Ovčar Banje biće nastavljena ove godine, najavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović. On je dodao da to podrazumeva početak gradnje vidikovca na Kablaru, uređenje vodovodne i kanalizacione mreže u Ovčar Banji, izgradnju saobraćajnice sa druge strane kanala, kao i mosta koji će spajati lučansku i čačansku stranu Ovčar Banje. Na jesen se očekuje i početak izgradnje Rehabilitacionog centra, što je investicija koja je vredna oko pola milijarde dinara, najavio je Todorović, a navodi se na sajtu grada, prenosi eKapija.

- Ove godine je Grad Čačak izdvojio 25 milion dinara za izgradnju obale utvrde sa obe strane i nadamo se da ćemo naredne godine završiti taj posao. Planiramo izmeštanje Pošte, koja će nastaviti da radi, kao i otvaranje poliklinike u Ovčar Banji. Sa crkvom je dogovoreno da deo vile Sirotice bude pretvoren u Muzej Ovčarsko-kablrskih manastira, a na jesen se očekuje početak izgradnje RH centra, investicija koja je vredna oko pola milijarde dinara - najavio je Todorović na sastanku Radne grupe za izmuljavanje jezera Međuvršje.

Sastanku u Ovčar Banji prisustvovao je i Ivan Divac, pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koji je naglasio da se očekuje da tokom avgusta bude završeno projektovanje, kada će se znati konačna cena budućih radova na izmuljavanju jezera Međuvršje.

U Radnoj grupi je i profesor dr Milan Radunović, koji je jedan od inicijatora poktretanja projekta izmuljavanja. On je naglasio da su do sada urađena sva merenja kvaliteta vode, i problem jeste ogromna količina mulja, kao i struktura jezera, zbog koje je teško naći lokaciju za "ceđenja mulja".

- Trenutno smo u procesu traženja najboljeg tehničkog i najjeftinijeg rešenja. Mulj će se vaditi takozvanim regularnim bagerima i muljnim pumpama. U jezeru se nalaze tri školjke automobila i jedna mina iz Drugog svetskog rata, to sve predstvalja problem, ali rešiv. Sada je najbitnije naći rešenje za tretman mulja koji će biti izvađen, a to je ogromna količina - rekao je prof. dr Radulović.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
HORES traži smanjenje PDV-a na hranu u hotelima i restoranima
22. Maj 2024
Udru­že­nje ho­te­li­je­ra i re­sto­ra­te­ra...
Hotelijerstvo
Beograd: Popunjenost hotela 100 odsto zahvaljujući koncertima grupe Rammstein
16. Maj 2024
U susret koncertima grupe Rammstein, 24. i 25. maja zahvaljujući kojima su popunjeni svi...
Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...