Must have svakog spa centra – Bez toga brojni sadržaji ne bi imali smisla

20. Septembar 2022
Spa centar Grand hotela Tornik, Zlatibor
Spa centar Grand hotela Tornik, Zlatibor

Iako se kvalitet usluge nekog spa centra ogleda, pre svega, u sposobnosti i znanju terapeuta, modernoj opremi, kvalitetnim proizvodima i bogatim sadržajima, postoje određene stvari koje su suština spa usluge, te bez kojih sve to ne bi imalo smisla niti značaja za goste. 

Ulazak u spa centar iz bučne sredine je korak u drugi svet gde gosti očekuju neophodni mir i tišinu, ali tišina u ovom slučaju ne podrazumeva odsustvo zvukova. Ona se može postići uklanjanjem neželjene spoljašnje buke postavljanjem zvučne izolacije, i puštanjem prijatnih zvukova vode koja žubori ili lagane tihe muzike u pozadini.

Stanovnici gradskih sredina željni su boravka u prirodi. Spa iskustvo trebalo bi da obnovi osećanje harmonije sa prirodom, a to se može najlakše postići ubacivanjem detalja u dizajnu enterijera, kao što su: prirodni materijali,  biljke i mirisno bilje, veliki kristali, kamenje, malo dvorište puno biljaka ili vodopad...

Odgovorni spa centar ne udovoljava samo željama za opuštanjem, već podstiče holistički pristup brige o telu, inspiriše i podučava goste da pravilno održavaju svoje telo. Idealno bi bilo da svaki spa ima svoju teretanu, jer ova dva iskustva iako veoma drugačija, jedna drugo opotpunjuju.

Bilo bi apsurdno da spa centar čija je uloga detoksikacija i briga o zdravlju i dobrostanju gostiju poslužuje hranu koja je toksična i puna aditiva. U ponudi treba da se nađe prirodna i zdrava hrana u skladu sa celokupnom spa i wellness filozofijom.

Spa iskustvo trebalo bi da goste uvede u revitalizujući noćni san raznim tehnikama i tretmanima za opuštanje i podsticanje sna, ali i da obezbedi sobe za relaksaciju sa otvorenim pozivom na dremež.

Za sve koji su željni mira i relaksacije, idealnu oazu pronaćiće na Zlatiboru, u Grand hotelu Tornik, čiji spa i wellness centar na 2.250 m2 nudi bogate SPA sadržaje koji će vas u potpunosti relaksirati i regenerisati: dva zatvorena bazena za odrasle i jedan dečiji bazen, hidromasažnu kadu koja pomaže u poboljšanju cirkulacije i opuštanju mišića, laconium za laganu aklimatizaciju organizma na povišene temperature u SPA centru, vesele tuševe, slanu relax sobu, finsku saunu, bio saunu (savršena za detoksikaciju organizma i otvaranje pora), rusku banju (sauna povišene temperature pogodna za čišćenje disajnih puteva), tursko kupatilo (povoljno deluje na disajne puteve, otvara pore i pomaže izbacivanje toksina), suvu masažnu stazu (hodanjem po posebnom oblom kamenju različite granulacije stimulišu se određene tačke na stopalima), ledenu fontanu (pogodna za rashlađivanje organizma uz hladnu masažu nakon korišćenja toplih SPA sadržaja), tepidariumi (relaks tople klupe za opuštanje između korišćenja dva spa sadržaja) i Vichy masaže (kombinacija hidro-masaže, manuelne masaže i detoks proizvoda).

Odaberite neki od promotivnih pakete hotela i uživajte u svojevrsnoj oazi mira i relaksacije.   

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Hyatt Regency Kotor Bay Resort najavljuje zvanično otvaranje 1. juna
25. Maj 2023
Kompanija Krolbay i hotelska grupa Hyatt Hotels Corporation najavljuju zvanično otvaranje...
Hotelijerstvo
Na Kopaoniku u planu novi hotel sa 4 zvezdice
17. Maj 2023
Opština Raška izložila je na rani javni uvid plan detaljne regulacije prostorne...
Hotelijerstvo
Zavirite u hotel koji pojmu luksuz daje novo značenje
16. Maj 2023
Komfor prilagođen svačijem ukusu - ovde ćete moći da izaberete sobu po svom ukusu...
Hotelijerstvo
U planu gradnja hotela visoke kategorije na Jablaničkom jezeru
15. Maj 2023
Na Jablaničkom jezeru planira se gradnja turističkog kompleksa, odnosno hotela sa plažama i...