Must have svakog spa centra – Bez toga brojni sadržaji ne bi imali smisla

20. September 2022
Spa centar Grand hotela Tornik, Zlatibor
Spa centar Grand hotela Tornik, Zlatibor

Iako se kvalitet usluge koju pruža neki spa centar ogleda, pre svega, u sposobnosti i znanju terapeuta, modernoj opremi, kvalitetnim proizvodima i bogatim sadržajima, postoje određene stvari koje su suština spa usluge, bez kojih sve to ne bi imalo smisla niti značaja za goste. Definitivno, takozvani must have svake spa ponude su: tišina, voda, elementi prirode, fitness, zdrava hrana i opuštajući san, i to bi gosti trebalo da očekuju i zahtevaju od svog spa iskustva.

Ulazak u spa centar iz bučne sredine je korak u drugi svet gde gosti očekuju neophodni mir i tišinu, ali tišina u ovom slučaju ne podrazumeva odsustvo zvukova. Ona se može postići uklanjanjem neželjene spoljašnje buke postavljanjem zvučne izolacije, i puštanjem prijatnih zvukova vode koja žubori ili lagane tihe muzike u pozadini.

Stanovnici gradova žive uglavnom izvan prirode, a naši parkovi služe kao neka vrsta malog podsetnika na ono što smo izgubili. Spa iskustvo trebalo bi da obnovi osećanje harmonije sa prirodom, idealno u samom okruženju prirode, ali ukoliko to nije moguće, onda putem važnih detalja u dizajnu enterijera, kao što su: prirodni materijali, unošenje biljaka i mirisnog bilja, veliki kristali, kamenje, malo dvorište puno biljaka ili vodopad...

Odgovorni spa centar ne udovoljava samo željama klijenata, već podstiče holistički pristup brige o telu, inspiriše i podučava goste da pravilno održavaju svoje telo. Ukoliko se teretana nalazi u sklopu spa centra, važno je da ima odvojeni ulaz, jer je energija spa centra potpuno drugačija od energije prostora u kojem se vežba. Idealno bi bilo da svaki spa ima svoju teretanu, jer ova dva iskustva iako veoma drugačija, jedna drugo opotpunjuju.

Bilo bi apsurdno da spa centar čija je uloga detoksikacija i briga o zdravlju i dobrostanju gostiju poslužuje hranu koja je toksična i puna aditiva. U ponudi treba da se nađe samo prirodna i zdrava hrana u skladu sa celokupnom spa i wellness filozofijom.

Manjak sna je možda najveće oboljenje našeg društva koje je stalno izloženo stresu. Spa iskustvo trebalo bi da goste uvede u revitalizujući noćni san, raznim tehnikama i tretmanima za opuštanje i podsticanje sna, ali i da obezbedi sobe za relaksaciju sa otvorenim pozivom na dremež.

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Godinu dana od otvaranja: Hotel Borovi u Sjenici – Na dobrom putu
11. September 2023
Sjenica je oduvek bila poznata uglavnom po sjeničkom siru i zimi najnižim temperaturama u...
Hospitality
Domaća platforma za recenzije potpisala partnerstvo sa kompanijom Tripadvisor
08. August 2023
 Fast Review, domaća platforma za recenzije nedavno je potpisala veoma značajno...
Hospitality
Nova investicija na Kopaoniku - U planu gradnja turističkog kompleksa na 25.000 m2
03. August 2023
Na Kopaoniku u KO Kriva Reka u Opštini Brus, u blizinu hotela Srebrnac, u planu je...
Hospitality
Hotel Beli izvor na Goču ima novog vlasnika
27. July 2023
Kompaniija Eter doo kupila je za 12,1 milion dinara deo imovine Hotelsko-turističkog preduzeća...