Must have svakog spa centra – Bez toga brojni sadržaji ne bi imali smisla

20. September 2022
Spa centar Grand hotela Tornik, Zlatibor
Spa centar Grand hotela Tornik, Zlatibor

Iako se kvalitet usluge koju pruža neki spa centar ogleda, pre svega, u sposobnosti i znanju terapeuta, modernoj opremi, kvalitetnim proizvodima i bogatim sadržajima, postoje određene stvari koje su suština spa usluge, bez kojih sve to ne bi imalo smisla niti značaja za goste. Definitivno, takozvani must have svake spa ponude su: tišina, voda, elementi prirode, fitness, zdrava hrana i opuštajući san, i to bi gosti trebalo da očekuju i zahtevaju od svog spa iskustva.

Ulazak u spa centar iz bučne sredine je korak u drugi svet gde gosti očekuju neophodni mir i tišinu, ali tišina u ovom slučaju ne podrazumeva odsustvo zvukova. Ona se može postići uklanjanjem neželjene spoljašnje buke postavljanjem zvučne izolacije, i puštanjem prijatnih zvukova vode koja žubori ili lagane tihe muzike u pozadini.

Stanovnici gradova žive uglavnom izvan prirode, a naši parkovi služe kao neka vrsta malog podsetnika na ono što smo izgubili. Spa iskustvo trebalo bi da obnovi osećanje harmonije sa prirodom, idealno u samom okruženju prirode, ali ukoliko to nije moguće, onda putem važnih detalja u dizajnu enterijera, kao što su: prirodni materijali, unošenje biljaka i mirisnog bilja, veliki kristali, kamenje, malo dvorište puno biljaka ili vodopad...

Odgovorni spa centar ne udovoljava samo željama klijenata, već podstiče holistički pristup brige o telu, inspiriše i podučava goste da pravilno održavaju svoje telo. Ukoliko se teretana nalazi u sklopu spa centra, važno je da ima odvojeni ulaz, jer je energija spa centra potpuno drugačija od energije prostora u kojem se vežba. Idealno bi bilo da svaki spa ima svoju teretanu, jer ova dva iskustva iako veoma drugačija, jedna drugo opotpunjuju.

Bilo bi apsurdno da spa centar čija je uloga detoksikacija i briga o zdravlju i dobrostanju gostiju poslužuje hranu koja je toksična i puna aditiva. U ponudi treba da se nađe samo prirodna i zdrava hrana u skladu sa celokupnom spa i wellness filozofijom.

Manjak sna je možda najveće oboljenje našeg društva koje je stalno izloženo stresu. Spa iskustvo trebalo bi da goste uvede u revitalizujući noćni san, raznim tehnikama i tretmanima za opuštanje i podsticanje sna, ali i da obezbedi sobe za relaksaciju sa otvorenim pozivom na dremež.

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Kakva je sudbina
30. September 2022
Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije saopštilo je povodom...
Hospitality
KNEIPP u spa centrima: Voda kao jedan od najmoćnijih lekova
29. September 2022
Tradicionalna „Kneipp“ terapija doživela je renesansu u modernom spa svetu,...
Hospitality
Holiday Inn Express stiže u Kragujevac- Otvaranje hotela u maju 2025.
23. September 2022
Kragujevac će dobiti hotel internacionalnog brenda Holiday Inn Express, i to će biti prvi...
Hospitality
Hotel Tamiš u Pančevu korak bliži obnovi - U planu i objekat za fijakere
16. September 2022
Simbol grada Pančeva, hotel Tamiš strpljivo godinama čeka bolje dane, kada će ponovo...