Istorijski trenutak: Posle pet godina rekonstrukcije, hotel SUNCE primio prve goste

05. Oktobar 2020
Foto: Hotel Sunce Sokobanja -  Studio Pergament
Foto: Hotel Sunce Sokobanja - Studio Pergament
Foto: Studio Pergament
Foto: Studio Pergament
Foto: Studio Pergament
Foto: Studio Pergament
Foto: Studio Pergament
Foto: Studio Pergament
Foto: Studio Pergament
Foto: Studio Pergament
Foto: Studio Pergament
Foto: Studio Pergament
Foto: Studio Pergament
Foto: Studio Pergament
Foto: Studio Pergament
Foto: Studio Pergament
Foto: Studio Pergament
Foto: Studio Pergament
Foto: Studio Pergament
Foto: Studio Pergament
Foto: Studio Pergament
Foto: Studio Pergament

Nakon pet godina uloženih u rekonstrukciju, 1. oktobra ove godine hotel SUNCE u Sokobanji otvorio je vrata gostima. Na kategoriju se još uvek čeka, iako je zahtev za kategorisanje upućen resornom Ministarstvu, koje je, nažalost, zbog aktuelne situacije izazvane koronavirusom, usporilo donošenje rešenja. No, kako sa sigurnošću ističe Rade Samčević, predstavnik menadžmenta hotela,  koji od prvog dana vodi Agencija za konsalting i menadžment HT, biće to izvesno jake 4 zvezdice.

Inače, hotel Sunce je izgrađen 1977. godine i u to vreme bio je nosilac hotelsko- turističke ponude Sokobanje. Posle godina propadanja, po istom scenariju kao i drugi  hotelski objekti u ovoj banji, pre pet godina, zahvaljujući uspešnoj privatizaciji, počinje vraćanje u život nekada jednog od najatraktivnijih hotela u Srbiji.

- Naša ideja bila je da hotel Sunce svojim kvalitetom privuče goste koji vole savremene, udobne objekte, sa raznolikim sadržajem, i to mogu da plate, kao i da doprinese boljem pozicioniranju Sokobanje, nekada poznate “kraljevske banje”, na našem turističkom tržištu – istakao je Rade Samčević i dodao da hotel u ovom trenutku ima 124 smeštajne jedinice, sa 14 tipova soba, zatim pansionski restoran, á la carte restoran, tri multifuncionalne banket sale, lobi bar i izuzetno atraktivan, sadržajno bogat wellness & spa centar na 1.300 kvadrata!

Hotel Sunce-27.jpg
Foto Studio Pergament

Tri vrste sauna, parno kupatilo, kaldarijum, hladna soba, tropski tuševi, tuševi iznenađenja, hidromasažne kade i tri bazena – sadržaji su koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Osim velikog zatvorenog bazena i jednog hidromasažnog sa atrakcijama za opuštanje, hotel Sunce ima i otvoreni bazen sa predivnim pogledom na reku Moravicu i na park Banjicu.

 - Hotel ima 92 zaposlenih – kazuje Samčević. - Osim dela menadžmenta koji je došao iz Zaječara, Beograda i Čačka, najveći broj zaposlenih je iz Sokobanje. To su sve mladi ljudi sa malim ili nikakvim iskustvom, koji su mesecima obučavani za rad u hotelu prema najsavremenijim hotelskim standardima. Ta edukacija traje i dalje, i trajaće uporedo sa nastavkom izgradnje hotela. Naime, u toku je rad na pripremi jednog dodatnoh objekta sa 30 soba, koji će biti spojen toplom vezom sa glavnim objektom, a čije se otvaranje očekuje sledeće godine. Takođe, radi se još jedna velika multifuncionalna sala i deo plaže, kao i spoljni šank pored bazena koji će biti završen tokom proleća da bi sledećeg leta hotel zasijao u punom kapacitetu: 156 smeštajnih jedinica sa 4 sale itd.
- Hotel ima sjajnu lokaciju, jednu od najlepših u Sokobanji, za razliku do većine hotela u srpskim banjama prostire se na prelepoj, prostranoj površini, zahvaljujući kojoj imate osećaj da ste u parku – istakao je Samčević i dodao da negativni joni koji se spuštaju s planine Ozren, pozitivna energija koju šalje Rtanj i trud da se pruži vrhunska usluga u hotelu doprinose stvaranju jednog kompleksnog i, pre svega, kompletnog doživljaja.
Treba istaći da je investitor PK Trebič, a da su za ovaj izuzetan hotel odgovorni: arhitekta  Ivan Jeremić, dizajnerka je Ljiljana Jovančević iz Čačka koja je dala završni master touch ovom umetničkom delu, a Agencija za konsalting i menadžment HT već 5 godina upravlja hotelom i sada polako prelazi iz pre-opening faze u post–opening  i redovno operisanje hotela.

Ulazak gostiju u hotel kod zaposlenih i menadžmenta uvek izaziva određenu strepnju i pozitivnu tremu, pitanja hoće li gosti prepoznati, trud, ideju, želju da zadovolje i prevaziđu njihova očekivanja…
- Sunce od prvog dana dobija pohvale i to je divno ali obavezujuće, otkriva Samčević, koji čvrstom rukom i jasnom vizijom hotela kakav želi investitor – vodi ovaj projekat  već pet godina, svestan da se svaki dan mora po malo rasti da bi se ostvarila konkurentska prednost kakvu hotel zaslužuje.

A da početak obećava, govori podatak je već prvog dana hotel imao 40 zauzetih soba sa više od 80 zadovoljnih gostiju! Kako izgleda, biće to Sunce Sokobanje.  

Turistički Svet

Poslednji komentari

Filipa
Utorak , 06.10.2020. 12:11h
Preporuka:
4
+
0
-
Dirljiv susret sa staro-novim "Suncem" koji je mnogima ostao u srcu. Današnje "Sunce" iza sebe ima tu čežnju pomešanu s čistotom novih dahova arhitekture i dizajna. Posebno su dirljivi mladi koji svoju uslugu rade drhtavih ruku, sve u brizi da ugode gostima. Boravak u ovom hotelu donosi ono što se retko čuje" Došli smo kući!"

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Septembar u znaku zahvalnosti zaposlenima u Domaćinstvu
08. Jul 2024
Nedelja posvećena zaposlenima u hotelskom Domaćinstvu – International Housekeepers Week,...
Hotelijerstvo
“Vrata raja” od 160 miliona evra: Počela izgradnja novog luksuznog hotelsko-rezidencijalnog kompleksa u Ulcinju
04. Jul 2024
Karisma Hotels & Resorts i Dobrov & Family Group sa ponosom najavljuju početak...
Hotelijerstvo
JP Skijališta Srbije gradi apart hotel na Zlatiboru
24. Jun 2024
JP Skijališta Srbije podnelo je Ministarstvu zaštite životne sredine zahtev za...
Hotelijerstvo
Luštica ima potencijal da nadmaši elitne turističke destinacije
30. Maj 2024
Crna Gora ima ogroman potencijal, a Luštica je biser koji bi mogao da nadmaši...