Hotelski biser u riznici Sremskih Karlovaca

22. Novembar 2022
Hotel Premier Prezident
Hotel Premier Prezident
Hotel Premier Prezident
Hotel Premier Prezident
Hotel Premier Prezident
Hotel Premier Prezident
Hotel Premier Prezident
Hotel Premier Prezident
VilaPrezident****
VilaPrezident****
VilaPrezident****
VilaPrezident****

Šta je to što spaja barokne palate i mali grad na obroncima Fruške Gore? Zaljubljenici u istorijske građevine obilaze dvorce i poznata mesta širom Evrope u potrazi za kraljevskim vilama i plemićkim rezidencijama barokne arhitekture, kako bi videli, saznali i osetili kako su nekada živeli ljudi visokog staleža i plave krvi. Pojedini ovakvi objekti nude i uslugu noćenja, ali to naravno malo ko može sebi da priušti.

Ukoliko želite da uživate u prostoru uređenom poput baroknih palata, ali sa svim ugodnostima modernog doba, ne morate da putujete daleko, već se zaputite u hotel Premier Prezident u Sremskim Karlovcima, svojevrsnom muzeju srpske istorije, gradu u kome se slave vina, kultura i duhovnost.

Hotel i grad kao neraskidiva celina

Velelepno zdanje hotela Premier Prezident, smeštenog tik uz monumentalnu Bogosloviju „Sveti Arsenije Sremac“, se u arhitektonskom smislu, potpuno uklopilo u raskoš najužeg gradskog jezgra Sremskih Karlovaca i njegovu bogatu kulturno-istorijsku baštinu.

Sa svojih 18 raskošnih soba i apartmana, ovaj hotel s 5 zvezdica liči na dvorac iz perioda baroka, koji ima i moderan Wellness & Spa centar sa zatvorenim bazenom, saunom, đakuzijem, teretanom i velikim izborom masaža. Ukras hotela su i dve sale – Balska dvorana i VIP sala, u kojima su, kao i u drugim delovima hotela, detalji usklađeni do savršenstva, što venčanja u hotelu zaista čini bajkovitim iskustvom.

Na samo 800 metara od Hotela Premier Prezident i centra Sremskih Karlovaca, nalazi se VilaPrezident****, sa 9 smeštajnih jedinica i zatvorenim bazenom. Idealna je za goste koji žele da dožive pravu vojvođansku atmosferu, uz pucketanje vatre iz kamina, muziku tamburaša i nacionalne gurmanluke koji se služe u autentičnom, rustičnom ambijentu etno restorana. Vila ima i sopstveni vinski podrum sa bogatom ponudom vina, a oni preporučuju da se obavezno probaju i autohtona - karlovačka vina.

U Sremskim Karlovcima ne treba propustiti da se obiđe zgrada čuvene Karlovačke gimnazije, česma Četiri lava, Magistrat, Bogoslovija, Stražilovo i grob Branka Radičevića, Muzej pčelarstva i porodične vinske podrume, kao i prave dunavske čarde na obali reke.

Uz proizvodnju vina i grožđa, turizam je najveći dugoročni potencijal Sremskih Karlovaca, koji su najlepši u junu kada hiljade lipa procveta i u oktobru kada stotine hektara vinograda donesu svoje nadaleko čuveno grožđe, od kojeg se prave još čuvenija vina. I danas u Beču postoji zaštićeno ime vina ružice pod nazivom “Karlovački tovajn”, a karlovački Bermet je služen čak i na Titaniku.

Turistički Svet

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Na prodaju četvrtina hotela Tonati u Vrnjačkoj Banji
08. Decembar 2022
Četvrtina poslovne zgrade hotela Tonati u Vrnjačkoj Banji ponuđeno je na prodaju. Kako se...
Hotelijerstvo
Hotel Holiday Inn Express u Kragujevcu imaće 73 sobe, restoran i fitnes zonu
30. Novembar 2022
Nakon što je u septembru najavljeno da će Kragujevac biti drugi grad, nakon Beograda,...
Hotelijerstvo
Ukrajinsko-crnogorska kompanija ulaže više od 60 miliona evra u hotel u Baru
29. Novembar 2022
Ukrajinsko-crnogorska kompanija Liko Soho Group, oglasila se povodom medijskih natpisa o...
Hotelijerstvo
Mona Plaza postaje hotelski lanac
25. Novembar 2022
Zahvaljujući inovacijama i kvalitetu, nakon tri godine od otvaranja prvog hotela u Beogradu,...