Hotelski biser u riznici Sremskih Karlovaca

22. November 2022
Hotel Premier Prezident
Hotel Premier Prezident
Hotel Premier Prezident
Hotel Premier Prezident
Hotel Premier Prezident
Hotel Premier Prezident
Hotel Premier Prezident
Hotel Premier Prezident
VilaPrezident****
VilaPrezident****
VilaPrezident****
VilaPrezident****

Šta je to što spaja barokne palate i mali grad na obroncima Fruške Gore? Zaljubljenici u istorijske građevine obilaze dvorce i poznata mesta širom Evrope u potrazi za kraljevskim vilama i plemićkim rezidencijama barokne arhitekture, kako bi videli, saznali i osetili kako su nekada živeli ljudi visokog staleža i plave krvi. Pojedini ovakvi objekti nude i uslugu noćenja, ali to naravno malo ko može sebi da priušti.

Ukoliko želite da uživate u prostoru uređenom poput baroknih palata, ali sa svim ugodnostima modernog života, ne morate da putujete daleko, već se zaputite u hotel Premier Prezident u Sremskim Karlovcima, svojevrsnom muzeju srpske istorije, gradu u kome se slave vina, kultura i duhovnost.

Hotel i grad kao neraskidiva celina

Velelepno zdanje hotela Premier Prezident, smeštenog tik uz monumentalnu Bogosloviju „Sveti Arsenije Sremac“, se u arhitektonskom smislu, potpuno uklopilo u raskoš najužeg gradskog jezgra Sremskih Karlovaca i njegovu bogatu kulturno-istorijsku baštinu.

Sa svojih 18 raskošnih soba i apartmana, ovaj hotel s 5 zvezdica liči na dvorac iz perioda baroka, koji ima i moderan Wellness & Spa centar sa zatvorenim bazenom, saunom, đakuzijem, teretanom i velikim izborom masaža. Ukras hotela su i dve sale – Balska dvorana i VIP sala, u kojima su, kao i u drugim delovima hotela, detalji usklađeni do savršenstva, što venčanja u hotelu zaista čini bajkovitim iskustvom.

Na samo 800 metara od Hotela Premier Prezident i centra Sremskih Karlovaca, nalazi se VilaPrezident****, sa 9 smeštajnih jedinica i zatvorenim bazenom. Idealna je za goste koji žele da dožive pravu vojvođansku atmosferu, uz pucketanje vatre iz kamina, muziku tamburaša i nacionalne gurmanluke koji se služe u autentičnom, rustičnom ambijentu etno restorana. Vila ima i sopstveni vinski podrum sa bogatom ponudom vina, a oni preporučuju da se obavezno probaju i autohtona - karlovačka vina.

U Sremskim Karlovcima ne treba propustiti da se obiđe zgrada čuvene Karlovačke gimnazije, česma Četiri lava, Magistrat, Bogoslovija, Stražilovo i grob Branka Radičevića, Muzej pčelarstva i porodične vinske podrume, kao i prave dunavske čarde na obali reke.

Uz proizvodnju vina i grožđa, turizam je najveći dugoročni potencijal Sremskih Karlovaca, koji su najlepši u junu kada hiljade lipa procveta i u oktobru kada stotine hektara vinograda donesu svoje nadaleko čuveno grožđe, od kojeg se prave još čuvenija vina. I danas u Beču postoji zaštićeno ime vina ružice pod nazivom “Karlovački tovajn”, a karlovački Bermet je služen čak i na Titaniku.

Turistički Svet

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...
Hospitality
Hotelijeri zainteresovani za dualno obrazovanje
24. January 2024
Na Zlatiboru je održan radni sastanak u okviru projekta „Razvoj dualnog stručnog...