Hotel Tamiš u Pančevu korak bliži obnovi - U planu i objekat za fijakere

16. Septembar 2022
Izvor: Pixabay, foto Gerd Altmann
Izvor: Pixabay, foto Gerd Altmann

Simbol grada Pančeva, hotel Tamiš strpljivo godinama čeka bolje dane, kada će ponovo da pažnju pleni svojom jedinstvenom vizurom, i da umesto simbola nostalgije bude ukras koji ponosno dočekuje namerne i slučajne posetioce.

Korak bliže ovom cilju jeste urbanistički projekat koji je izradio biro Panurbis za investitora Margo prima iz Pančeva kojim se definšu uslovi i modeli rekonstrukcije, dogradnje i izgradnje ugostiteljskog kompleksa hotel Tamiš.

UP čija je javna prezentacija u toku odnosi se na kompleks koji obuhvata postojeću zgradu spratnost Po+Pr+7 i novoplanirane prateće sadržaje kompleksa: portirnica, pomoćni objekat za fijakere, samouslužna autoperionica, novoplanirana trafo stanica i sprinkler rezervoar.

U delu podruma, koji je delimično ukopan planiran je SPA centar i višenamenska sala. SPA centar će imati plivački bazen, đakuzi, tuševe, mini bar, saune, teretanu i dr. Previđeno je 80 smeštajnih jedinica, polovina standardnih soba a ostatak studiji i apartmani. Sedmi sprat je namenjen kao VIP za posebne sastanke.

Postojeći saobraćajni priključci se zadržavaju uz njihovu rekonstrukciju.

Kako se navodi u UP do izdavanja građevinske dozvole biće izvršena konverzija zemljišta sa državne svojine u privatno vlasništvo Margo prima.

- Planiranom rekonstrukcijom i dogradnjom nije planirana promena maksimalne spratnosti već dogradnja vertikalnog volumena na nivou pojedinih etaža, pri tom poštujući sve parametre iz Plana kao i važećeg Zakona o planiranju i izgradnji. Promena horizontalnog gabarita podrazumeva proširenje sadržaja u prizemlju hotela projektovanjem nove strehe, zastakljivanjem dve terase – À la carte i proširenje glavnog hotelskog restorana, banket sale i vetrobrana. Preuređuje se spoljašnje uređenje i uređenje parking prostora.

Na ulazu kompleksa planiran je objekat portirnice sa kontrolom ulaza i rampom. Naspram ekonomskog ulaza planiran je pomoćni objekat za fijakere koji upotpunjuje prateće sadržaje hotela. Planirana samouslužna perionica obuhvata dva mesta za pranje automobila kao i inoksni orman za opremu autoperionice.

Dugi niz godina nekorišćenja objekta doveo je do dotrajalosti samog objekta i vraćanje samog objekta u njegovu originalnu funkciju zahteva detaljnu rekonstrukciju kao i dogradnju objekta kako u cilju proširenja funkcije samog hotela tako i u cilju zaštite objekta u vidu rešavanja odvodnjavanja velikih krovnih površina koje su dovele do njegovog originalnog propadanja i time omogućili rešenje dotrajalog sitema odvoda atmosferske vode, pojašava se u idejnom rešenju.

Dodaje se da fazna realizacija kompleksa nije predviđena, dok je planirano 178 parking mesta na otvorenom i 12 garažnih parking mesta u podrumskoj garaži.

Bruto površina obnovljenog objekta iznosiće 13.261 m2 od čega se na nadzemi deo odnosi 10.864 m2.

Javna prezentacija UP za rekonstrukciju hotela Tamiš počinje danas i trajaće narednih sedam dana.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...