Hotel Slatina, Vrnjačka Banja: Hotel srećnih ljudi

07. Novembar 2022
Foto: Hotel Slatina, Vrnjačka Banja
Foto: Hotel Slatina, Vrnjačka Banja
Foto: Hotel Slatina
Foto: Hotel Slatina
Foto: Hotel Slatina
Foto: Hotel Slatina
Foto: Hotel Slatina
Foto: Hotel Slatina
Foto: Hotel Slatina
Foto: Hotel Slatina
Foto: Hotel Slatina
Foto: Hotel Slatina

Ljupki butik hotel, na samo 10 minuta lagane šetnje od centra Vrnjačke Banje, okružen parkom u kojem dominira izvorište mineralne vode Slatina, po kojem hotel i nosi ime, ima četiri zvezdice i samo 24 smeštajne jedinice, koje su svojim izgledom, opremom i komforom, u potpunom skladu sa standardima kvaliteta A hotela.

Hotel Slatina u Vrnjačkoj Banji izgrađen je 50-tih godina prošlog veka. Prvo je bio škola, a onda je krajem 60-tih i početkom 70-tih, škola pretvorena u odmaralište u sastavu beogradskog Recreaturs-a. Posle godina tavorenja, hotel je prodat, renoviran i već u aprilu 2018. primio je prve goste.

Ovaj zanimljiv butik hotel, porodičnog tipa, u kojem se na svakom koraku oseća ljubav i pažnja koja je u njega utkana, ima svega 24 smeštajne jedinice (3 apartmana i 21 sobu), prostrane i udobne, opremljene u skladu sa standardima kvaliteta lanca A hotela. Gotovo sve sobe imaju i svoje terase sa kojih se pogledom uranja u vremešni ali bajkoviti banjski park, koji goste i uspavljuje i budi cvrkutom ptica i mirisom čiste prirode.

U sastavu hotela je i mali ali funkcionalan spa centar sa saunom, infra red saunom, parnim kupatilom, đakuzijem za četiri osobe i zatvorenim bazenom sa slanom vodom, a gostima su na usluzi i vrsni fizioterapeuti – maseri. Skriveni od pogleda, iza hotela se nalaze još dva bazena – jedan veći za odrasle i drugi manji – za decu. Inače, u ovom hotelu deca su omiljeni gosti, pa je maštovita igraonica koju vode animatori - pravo dečje carstvo, zahvaljujući kojem i roditelji mogu na miru da uživaju u svojim aktivnostima ili – opuštanju.

Za one koji vole i da rade i da uživaju, na raspolaganju je konferencijska sala, opremljena najsavremenijom audio-vizuelnom opremom, koja u bioskopskoj postavci može da primi do 60 ljudi.

Hotel ima i dva restorana – pansionski i á la carte restoran u kojem mladi šef kuhinje Dušan Jelisavljević posvećeno, s ljubavlju i energijom zanesenjaka kreira zanimljiva, pre svega, kvalitetna i veoma ukusna jela internacionalne kuhinje.

Zaposleni su pravi softver hotela

Sa stanovišta arhitekata i enterijerista, hotel Slatina je jedan sasvim solidan objekat za četiri jake zvezdice, ali je tridesetak zaposlenih, u proseku veoma mladih, pravi softver ove hotelske kuće, u kojoj je izvorno gostoprimstvo, osmeh i ljubaznost osoblja već prepoznato kao sinonim za Slatinu, ali i kao najatraktivnija pozivnica za porodice s decom ili bez njih – svejedno. Ta toplina koju osete još na recepciji, uz čitav paket maštovitog sadržaja i usluga, čini da se u ovom hotelu svi osećaju kao kod kuće i od njega teško opraštaju.

Kažu da je to, pre svega, zato što je ovo mali hotel u kojem rade zadovoljni i srećni ljudi, koji, nije tajna, svakog jutra, uz kaficu, gostima serviraju i po parčence od svoje sreće. Zato, u ovaj hotel dolaze, najčešće više puta, svi oni koji žele da se, pre svega, odmore, opuste, revitalizuju i – odu srećni. Kako svi oni svoje oduševljenje imaju potrebu da podele s drugima, njihovi utisci i ocene često se nađu i na Booking.com-u. Zahvaljujući njima, ukupna ocena za ovaj hotel je 9,4, ali još viša ocena - 9,8 - pripada osoblju i lokaciji! Zar to nije divan razlog za sreću i direktorke Vanje Trmčić, duše ovog hotela, i pravo priznanje za nju i njene zaposlene?!

Možda je još veće priznanje za kvalitet njihove usluge upravo činjenica da ima porodica koje dolaze u ovaj hotel 5,6 i više puta, kao i onih čija su deca prvi put došla u hotel kao bebe, a sada su već „ozbiljni” momci za koje će veza sa hotelom Slatina sigurno postati tradicija koja se ne prekida. I tako, vodeći brigu o malim gostima, u Slatini neguju svoje buduće velike klijente i raduju se stalnim gostima iz sveta – ponajviše iz Nemačke, Švajcarske, Kine... svi oni koji su se od njih rastajali, uz obećanje da će sledeće godine ponovo doći po svoju mericu sreće – uz jutarnju kaficu na terasi, cvrkut ptica i opijajući miris gorskog bilja u krilima povetarca koji se lagano spušta sa Goča...

Ljiljana Rebronja

Tekst je objavljen u časopisu Turistički Svet, broj 96

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Najavljen početak izgradnje Rehabilitacionog centra u Ovčar Banji
01. Jun 2023
Revitalizacija Ovčar Banje biće nastavljena ove godine, najavio je gradonačelnik Čačka...
Hotelijerstvo
Hyatt Regency Kotor Bay Resort najavljuje zvanično otvaranje 1. juna
25. Maj 2023
Kompanija Krolbay i hotelska grupa Hyatt Hotels Corporation najavljuju zvanično otvaranje...
Hotelijerstvo
Na Kopaoniku u planu novi hotel sa 4 zvezdice
17. Maj 2023
Opština Raška izložila je na rani javni uvid plan detaljne regulacije prostorne...
Hotelijerstvo
Zavirite u hotel koji pojmu luksuz daje novo značenje
16. Maj 2023
Komfor prilagođen svačijem ukusu - ovde ćete moći da izaberete sobu po svom ukusu...