Hotel Slatina, Vrnjačka Banja: Hotel srećnih ljudi

07. November 2022
Foto: Hotel Slatina, Vrnjačka Banja
Foto: Hotel Slatina, Vrnjačka Banja
Foto: Hotel Slatina
Foto: Hotel Slatina
Foto: Hotel Slatina
Foto: Hotel Slatina
Foto: Hotel Slatina
Foto: Hotel Slatina
Foto: Hotel Slatina
Foto: Hotel Slatina
Foto: Hotel Slatina
Foto: Hotel Slatina

Ljupki butik hotel, na samo 10 minuta lagane šetnje od centra Vrnjačke Banje, okružen parkom u kojem dominira izvorište mineralne vode Slatina, po kojem hotel i nosi ime, ima četiri zvezdice i samo 24 smeštajne jedinice, koje su svojim izgledom, opremom i komforom, u potpunom skladu sa standardima kvaliteta A hotela.

Hotel Slatina u Vrnjačkoj Banji izgrađen je 50-tih godina prošlog veka. Prvo je bio škola, a onda je krajem 60-tih i početkom 70-tih, škola pretvorena u odmaralište u sastavu beogradskog Recreaturs-a. Posle godina tavorenja, hotel je prodat, renoviran i već u aprilu 2018. primio je prve goste.

Ovaj zanimljiv butik hotel, porodičnog tipa, u kojem se na svakom koraku oseća ljubav i pažnja koja je u njega utkana, ima svega 24 smeštajne jedinice (3 apartmana i 21 sobu), prostrane i udobne, opremljene u skladu sa standardima kvaliteta lanca A hotela. Gotovo sve sobe imaju i svoje terase sa kojih se pogledom uranja u vremešni ali bajkoviti banjski park, koji goste i uspavljuje i budi cvrkutom ptica i mirisom čiste prirode.

U sastavu hotela je i mali ali funkcionalan spa centar sa saunom, infra red saunom, parnim kupatilom, đakuzijem za četiri osobe i zatvorenim bazenom sa slanom vodom, a gostima su na usluzi i vrsni fizioterapeuti – maseri. Skriveni od pogleda, iza hotela se nalaze još dva bazena – jedan veći za odrasle i drugi manji – za decu. Inače, u ovom hotelu deca su omiljeni gosti, pa je maštovita igraonica koju vode animatori - pravo dečje carstvo, zahvaljujući kojem i roditelji mogu na miru da uživaju u svojim aktivnostima ili – opuštanju.

Za one koji vole i da rade i da uživaju, na raspolaganju je konferencijska sala, opremljena najsavremenijom audio-vizuelnom opremom, koja u bioskopskoj postavci može da primi do 60 ljudi.

Hotel ima i dva restorana – pansionski i á la carte restoran u kojem mladi šef kuhinje Dušan Jelisavljević posvećeno, s ljubavlju i energijom zanesenjaka kreira zanimljiva, pre svega, kvalitetna i veoma ukusna jela internacionalne kuhinje.

Zaposleni su pravi softver hotela

Sa stanovišta arhitekata i enterijerista, hotel Slatina je jedan sasvim solidan objekat za četiri jake zvezdice, ali je tridesetak zaposlenih, u proseku veoma mladih, pravi softver ove hotelske kuće, u kojoj je izvorno gostoprimstvo, osmeh i ljubaznost osoblja već prepoznato kao sinonim za Slatinu, ali i kao najatraktivnija pozivnica za porodice s decom ili bez njih – svejedno. Ta toplina koju osete još na recepciji, uz čitav paket maštovitog sadržaja i usluga, čini da se u ovom hotelu svi osećaju kao kod kuće i od njega teško opraštaju.

Kažu da je to, pre svega, zato što je ovo mali hotel u kojem rade zadovoljni i srećni ljudi, koji, nije tajna, svakog jutra, uz kaficu, gostima serviraju i po parčence od svoje sreće. Zato, u ovaj hotel dolaze, najčešće više puta, svi oni koji žele da se, pre svega, odmore, opuste, revitalizuju i – odu srećni. Kako svi oni svoje oduševljenje imaju potrebu da podele s drugima, njihovi utisci i ocene često se nađu i na Booking.com-u. Zahvaljujući njima, ukupna ocena za ovaj hotel je 9,4, ali još viša ocena - 9,8 - pripada osoblju i lokaciji! Zar to nije divan razlog za sreću i direktorke Vanje Trmčić, duše ovog hotela, i pravo priznanje za nju i njene zaposlene?!

Možda je još veće priznanje za kvalitet njihove usluge upravo činjenica da ima porodica koje dolaze u ovaj hotel 5,6 i više puta, kao i onih čija su deca prvi put došla u hotel kao bebe, a sada su već „ozbiljni” momci za koje će veza sa hotelom Slatina sigurno postati tradicija koja se ne prekida. I tako, vodeći brigu o malim gostima, u Slatini neguju svoje buduće velike klijente i raduju se stalnim gostima iz sveta – ponajviše iz Nemačke, Švajcarske, Kine... svi oni koji su se od njih rastajali, uz obećanje da će sledeće godine ponovo doći po svoju mericu sreće – uz jutarnju kaficu na terasi, cvrkut ptica i opijajući miris gorskog bilja u krilima povetarca koji se lagano spušta sa Goča...

Ljiljana Rebronja

Tekst je objavljen u časopisu Turistički Svet, broj 96

Comments (0)

Connected news

Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...