Hotel Beograd biće simbol Leskovca

19. Avgust 2019
Foto: Hotel Beograd, eKapija
Foto: Hotel Beograd, eKapija

Hotel Beograd u Leskovcu prodat je u februaru 2019. godine, a novi vlasnici, direktori leskovačkih firmi Home Centar Vera d.o.o. i Stefaneli, Dragan Stanisavljević i Siniša Ristić, odmah su krenuli sa rekonstrukcijom do tada ruiniranog zdanja.

Kako za eKapiju kaže jedan od vlasnika, Dragan Stanisavljević, rekonstrukcija se obavlja u dve faze.

- Prva faza radova trebalo bi da bude završena do kraja 2019. godine. Tada bi trebalo da bude gotova fasada hotela i da bude otvoren za goste podrum, prizemlje i eventualno prvi sprat. Dakle osim restorana sa 650 mesta, biće i lokali, ali i još jedna mala sala u prizemlju, kako je i ranije bilo - kaže Stanisavljević.

On dodaje da je pred njima još mnogo posla s obizirom na stanje u kom je hotel bio, kao i da će se potruditi da sve završe u planiranim rokovima.

- Plan je da u se drugoj fazi rekonstruišu smeštajni kapaciteti, odnosno da od dve ili tri sobe napravimo po jednu sobu ili apartman. Trebalo bi da hotel nakon rekonstrukcije ima oko 100 apartmana i soba - kaže Stanisavljević.

U planu je da hotel dobije mnoge sadržaje, poput spa centra, kao i kafić na krovu hotela do koga će gosti stizati panoramskim liftom i sa koga će se videti ceo grad.

Kako se navodi u opisu radova, u većem delu prizemlju hotela u skladu sa potrebama tržišta biće smešteni lokali, kako bi se omogućio pristup lokalima noseća konstrukcija prizemlja se spušta na nivo terena. Restoran i bašta Hotela Beograd biće izmeštani na spratnu etažu koja je predviđena u nivou nekadašnje galerije - međusprata restorana. Hotelske prostorije: hol, info pult, "lounge" bar se zadržavaju i osavremenjuju.

- Premeštanjem restorana na etažu iznad, čuveni restoran i terasa Hotela Beograd nastaviće da egzisitra. Pozicioniranjem restrana iznad prometnog Bulevara Oslobođenja omogućiće se mirnija i intimnija atmosfera u restoranu - navodi se u opisu projekta rekonstrukcije i dogradnje hotela Beograd.

U drugoj fazi radova predviđena je zamena dotrajalih instlacija u celom objektu, kompletna rekonstrukcija i osavremenjavanje svih soba, kao i spajanje postojećih soba sa ciljem da se u hotelu pojavi određen broj luksuznih apartmana. U okviru hotela planirani su i prateći sadržaji: fitens centar, teretana, igraonica i sale za konferencije.

Uz objekat na mestu postojećeg parkinga planirana je i podzemna garaža za goste hotela.

Inače, leskovački privrednici su pre četiri godine kupili i hotel Dubočicu u Leskovcu, a za njenu kupovinu izdvojili su tada 99 miliona dinara.

- Ono što je sigurno je da ćemo oživeti i jedan i drugi objekat. Biće to simboli Leskovca kao što su nekada bili. Za godinu do dve, kada sredimo Hotel Beograd, sijaće onim istim sjajem kao nekada - rekao je tada Stanisavljević.

Hotel Beograd, jedan od simbola Leskovca, je bio vlasništvo HUP Balkan, odnosno BBC Investa iz Beograda. On ga je napustio godinu dana posle privatizacije, pa je on više od 10 godina bio ruiniran.

Dva puta je nekadašnji simbol Leskovca goreo u požaru, kada je uništeno 600 m2 u prizemlju, odnosno, bivša velika i mala sala, kuhinja i ostali prostor.

Ivana Milovanović

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...