Hotel Beograd biće simbol Leskovca

19. August 2019
Foto: Hotel Beograd, eKapija
Foto: Hotel Beograd, eKapija

Hotel Beograd u Leskovcu prodat je u februaru 2019. godine, a novi vlasnici, direktori leskovačkih firmi Home Centar Vera d.o.o. i Stefaneli, Dragan Stanisavljević i Siniša Ristić, odmah su krenuli sa rekonstrukcijom do tada ruiniranog zdanja.

Kako za eKapiju kaže jedan od vlasnika, Dragan Stanisavljević, rekonstrukcija se obavlja u dve faze.

- Prva faza radova trebalo bi da bude završena do kraja 2019. godine. Tada bi trebalo da bude gotova fasada hotela i da bude otvoren za goste podrum, prizemlje i eventualno prvi sprat. Dakle osim restorana sa 650 mesta, biće i lokali, ali i još jedna mala sala u prizemlju, kako je i ranije bilo - kaže Stanisavljević.

On dodaje da je pred njima još mnogo posla s obizirom na stanje u kom je hotel bio, kao i da će se potruditi da sve završe u planiranim rokovima.

- Plan je da u se drugoj fazi rekonstruišu smeštajni kapaciteti, odnosno da od dve ili tri sobe napravimo po jednu sobu ili apartman. Trebalo bi da hotel nakon rekonstrukcije ima oko 100 apartmana i soba - kaže Stanisavljević.

U planu je da hotel dobije mnoge sadržaje, poput spa centra, kao i kafić na krovu hotela do koga će gosti stizati panoramskim liftom i sa koga će se videti ceo grad.

Kako se navodi u opisu radova, u većem delu prizemlju hotela u skladu sa potrebama tržišta biće smešteni lokali, kako bi se omogućio pristup lokalima noseća konstrukcija prizemlja se spušta na nivo terena. Restoran i bašta Hotela Beograd biće izmeštani na spratnu etažu koja je predviđena u nivou nekadašnje galerije - međusprata restorana. Hotelske prostorije: hol, info pult, "lounge" bar se zadržavaju i osavremenjuju.

- Premeštanjem restorana na etažu iznad, čuveni restoran i terasa Hotela Beograd nastaviće da egzisitra. Pozicioniranjem restrana iznad prometnog Bulevara Oslobođenja omogućiće se mirnija i intimnija atmosfera u restoranu - navodi se u opisu projekta rekonstrukcije i dogradnje hotela Beograd.

U drugoj fazi radova predviđena je zamena dotrajalih instlacija u celom objektu, kompletna rekonstrukcija i osavremenjavanje svih soba, kao i spajanje postojećih soba sa ciljem da se u hotelu pojavi određen broj luksuznih apartmana. U okviru hotela planirani su i prateći sadržaji: fitens centar, teretana, igraonica i sale za konferencije.

Uz objekat na mestu postojećeg parkinga planirana je i podzemna garaža za goste hotela.

Inače, leskovački privrednici su pre četiri godine kupili i hotel Dubočicu u Leskovcu, a za njenu kupovinu izdvojili su tada 99 miliona dinara.

- Ono što je sigurno je da ćemo oživeti i jedan i drugi objekat. Biće to simboli Leskovca kao što su nekada bili. Za godinu do dve, kada sredimo Hotel Beograd, sijaće onim istim sjajem kao nekada - rekao je tada Stanisavljević.

Hotel Beograd, jedan od simbola Leskovca, je bio vlasništvo HUP Balkan, odnosno BBC Investa iz Beograda. On ga je napustio godinu dana posle privatizacije, pa je on više od 10 godina bio ruiniran.

Dva puta je nekadašnji simbol Leskovca goreo u požaru, kada je uništeno 600 m2 u prizemlju, odnosno, bivša velika i mala sala, kuhinja i ostali prostor.

Ivana Milovanović

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Godinu dana od otvaranja: Hotel Borovi u Sjenici – Na dobrom putu
11. September 2023
Sjenica je oduvek bila poznata uglavnom po sjeničkom siru i zimi najnižim temperaturama u...
Hospitality
Domaća platforma za recenzije potpisala partnerstvo sa kompanijom Tripadvisor
08. August 2023
 Fast Review, domaća platforma za recenzije nedavno je potpisala veoma značajno...
Hospitality
Nova investicija na Kopaoniku - U planu gradnja turističkog kompleksa na 25.000 m2
03. August 2023
Na Kopaoniku u KO Kriva Reka u Opštini Brus, u blizinu hotela Srebrnac, u planu je...
Hospitality
Hotel Beli izvor na Goču ima novog vlasnika
27. July 2023
Kompaniija Eter doo kupila je za 12,1 milion dinara deo imovine Hotelsko-turističkog preduzeća...