Hotel "Izvor“ primio prve goste

30. Maj 2020
Hotel Izvor Aranđelovac, Foto: A hoteli
Hotel Izvor Aranđelovac, Foto: A hoteli

Posle 75-dnevne pauze ljubazno osoblje hotela „Izvor“ dočekalo više od stotinu, uglavnom individualnih gostiju. Osmeh dobrodošlice prvi put, u 42-godišnjoj istoriji hotela, prekriva zaštitna maska na licu zaposlenih, od dormena do recepcionara, konobara, masera i sobarica.

Na samom ulazu gosti zakorače u moderno dizajnirane dezo-barijere, a mogu da pročitaju i „Pravila ponašanja prilikom pružanja hotelskih usluga za vreme pandemije virusa KOVID-19“, napisana i na još dva strana jezika: engleskom i ruskom. U samom uvodu je, između ostalog, navedeno: „Poštovani gosti, shodno merama prevencije širenja virusa KOVID-19 od strane Vlade Republike Srbije i kriznog štaba, molimo da poštujete pravila ponašanja, koja je hotel propisao i kojih ste u obavezi da se pridržavate prvenstveno zbog Vaše lične bezbednosti tokom trajanja pandemije virusa KOVID-19“.

Gosti hotela nose zaštitne maske u svim javnim delovima hotela, dok to nisu u obavezi da čine dok uživaju u bajkovitim sadržajima jedinstvenog SPA i velnesa (još uvek niko u Srbiji i okolnim zemljama nije uspeo da izgradi nešto slično, tako da je i posle deset godina rada od završene rekonstrukcije i dogradnje „Izvor“ zadržao nesumnjivu konkurentnu prednost na turističkom tržištu), kao ni u restoranima i, naravno, u sobama u kojima borave. Mere fizičkog distanciranja se primenjuju na svih 30.000 m2 hotelskog prostora, a uređaji za dezinfekciju i vlažne maramice za dezinfekciju ruku svugde su dostupne gostima.

-Upravo zbog najboljih uslova za odmor i uživanje, u prostorima gde sve miriše od čistoće, uz vrhunsku uslugu izuzetno stručnog i srdačnog osoblja, i ovog puta smo supruga Radmila i dvogodišnji unuk Jakov došli u hotel „Izvor“ – rekao nam je stalni gost hotela „Izvor“ Duško Knežević, generalni direktor kompanije „Zlatiborac“.

-Baš smo se uželeli rada u restoranima i barovima hotela „Izvor“, ali i naših gostiju, čije zadovoljstvo garantuje i redovno isplaćivanje naših zarada – uglas rekoše Jasmina Radojičić, koja obavlja poslove šankera i Marko Mihailović, konobar. –Pre korone smo imali vikendom oko 300 gostiju, sad smo počeli da radimo posle dvoipomesečne pauze sa nešto više od stotinu gostiju. S obzirom na okolnosti u kojima svi živimo i radimo, kao i da pandemija još uvek nije zvanično ukinuta iako koronavirus slabi iz dana u dan, očekujem da će hotel „Izvor“ već sledećeg vikenda imati dvostruko više gostiju – optimista je Filip Obradović, operativni menadžer hotela „Izvor“.

Evo i nekoliko statističkih pokazatelja povodom novog početka rada hotela: od 1. januara ove korona-godine do juče u „Izvoru“ je boravilo 5.254 gosta, koji su ostvarili 9.249 noćenja. To je 40,46 odsto manje gostiju i 43,06 odsto manje noćenja od prošlogodišnjih učinaka u istom periodu (8.824 gosta i 16.244 noćenja). S obzirom na to da je prošlogodišnje poslovanje bilo u granicama prosečnog poslovanja hotela „Izvor“ u proteklih deset godina, poražavajući učinak korone tek je upečatljiv u poređenju sa uspešnijim poslovnim godinama. Na primer, 2017. godine bilo je od 1. januara do 28. maja 11.565 gostiju – što je čak 120,19 odsto više nego ove godine, a broj od 20.711 noćenja 2017. godine veći je od ovogodišnjeg kovid-učinka za čak 123,93 odsto!

Uprkos svemu, lepo raspoloženi i zadovoljni gosti uslovima boravka, kao i pozitivna energija kod svih zaposlenih, nagoveštavaju bolje dane hotela „Izvor“ i postepeno saniranje negativnih učinaka koronavirusa, koji je pogodio ceo svet i celokupnu privredu, a najviše hotelijerstvo i turizam.

Inače, danas su dormeni otvorili vrata prvim gostima i u hotelima „Tornik“ na Zlatiboru i „Slatina“ u Vrnjačkoj Banji, koji sa šabačkom „Slobodom“, „Masterom“ u Novom Sadu (ustupljen državi za smeštaj medicinskog osoblja, koje je angažovano u lečenju obolelih u novosadskim bolnicama) i „Parkom“ u Vrnjačkoj Banji (rekonstrukcija u završnoj fazi) predstavljaju karike prvog korporativnog hotelskog lanca u Srbiji, s prepoznatljivim nazivom A HOTELI.

Izvor: stvarnost.rs

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Nikola Andonov, izvršni direktor firme Vibacom:
Mi ne prodajemo lepotu, već činimo da se naši klijenti osećaju dobro
05. Januar 2022
Radeći godinama u prestižnim svetskim hotelima sa 5 i više zvezdica na poziciji spa...
Hotelijerstvo
Počele obuke „Čisto i sigurno“ za turizam bez COVID-a
28. Decembar 2021
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede (HORES) započelo je 28. decembra obuke za...
Hotelijerstvo
Proglašeni novi “ambasadori dobre usluge” Srbije
23. Decembar 2021
U glamuroznoj atmosferi, u raskošno dekorisanim salama Atlantik i Pacifik, na...
Hotelijerstvo
Pozivnica za glamuroznu proslavu u hotelu Izvor
23. Decembar 2021