Hotel "Izvor“ primio prve goste

30. May 2020
Hotel Izvor Aranđelovac, Foto: A hoteli
Hotel Izvor Aranđelovac, Foto: A hoteli

Posle 75-dnevne pauze ljubazno osoblje hotela „Izvor“ dočekalo više od stotinu, uglavnom individualnih gostiju. Osmeh dobrodošlice prvi put, u 42-godišnjoj istoriji hotela, prekriva zaštitna maska na licu zaposlenih, od dormena do recepcionara, konobara, masera i sobarica.

Na samom ulazu gosti zakorače u moderno dizajnirane dezo-barijere, a mogu da pročitaju i „Pravila ponašanja prilikom pružanja hotelskih usluga za vreme pandemije virusa KOVID-19“, napisana i na još dva strana jezika: engleskom i ruskom. U samom uvodu je, između ostalog, navedeno: „Poštovani gosti, shodno merama prevencije širenja virusa KOVID-19 od strane Vlade Republike Srbije i kriznog štaba, molimo da poštujete pravila ponašanja, koja je hotel propisao i kojih ste u obavezi da se pridržavate prvenstveno zbog Vaše lične bezbednosti tokom trajanja pandemije virusa KOVID-19“.

Gosti hotela nose zaštitne maske u svim javnim delovima hotela, dok to nisu u obavezi da čine dok uživaju u bajkovitim sadržajima jedinstvenog SPA i velnesa (još uvek niko u Srbiji i okolnim zemljama nije uspeo da izgradi nešto slično, tako da je i posle deset godina rada od završene rekonstrukcije i dogradnje „Izvor“ zadržao nesumnjivu konkurentnu prednost na turističkom tržištu), kao ni u restoranima i, naravno, u sobama u kojima borave. Mere fizičkog distanciranja se primenjuju na svih 30.000 m2 hotelskog prostora, a uređaji za dezinfekciju i vlažne maramice za dezinfekciju ruku svugde su dostupne gostima.

-Upravo zbog najboljih uslova za odmor i uživanje, u prostorima gde sve miriše od čistoće, uz vrhunsku uslugu izuzetno stručnog i srdačnog osoblja, i ovog puta smo supruga Radmila i dvogodišnji unuk Jakov došli u hotel „Izvor“ – rekao nam je stalni gost hotela „Izvor“ Duško Knežević, generalni direktor kompanije „Zlatiborac“.

-Baš smo se uželeli rada u restoranima i barovima hotela „Izvor“, ali i naših gostiju, čije zadovoljstvo garantuje i redovno isplaćivanje naših zarada – uglas rekoše Jasmina Radojičić, koja obavlja poslove šankera i Marko Mihailović, konobar. –Pre korone smo imali vikendom oko 300 gostiju, sad smo počeli da radimo posle dvoipomesečne pauze sa nešto više od stotinu gostiju. S obzirom na okolnosti u kojima svi živimo i radimo, kao i da pandemija još uvek nije zvanično ukinuta iako koronavirus slabi iz dana u dan, očekujem da će hotel „Izvor“ već sledećeg vikenda imati dvostruko više gostiju – optimista je Filip Obradović, operativni menadžer hotela „Izvor“.

Evo i nekoliko statističkih pokazatelja povodom novog početka rada hotela: od 1. januara ove korona-godine do juče u „Izvoru“ je boravilo 5.254 gosta, koji su ostvarili 9.249 noćenja. To je 40,46 odsto manje gostiju i 43,06 odsto manje noćenja od prošlogodišnjih učinaka u istom periodu (8.824 gosta i 16.244 noćenja). S obzirom na to da je prošlogodišnje poslovanje bilo u granicama prosečnog poslovanja hotela „Izvor“ u proteklih deset godina, poražavajući učinak korone tek je upečatljiv u poređenju sa uspešnijim poslovnim godinama. Na primer, 2017. godine bilo je od 1. januara do 28. maja 11.565 gostiju – što je čak 120,19 odsto više nego ove godine, a broj od 20.711 noćenja 2017. godine veći je od ovogodišnjeg kovid-učinka za čak 123,93 odsto!

Uprkos svemu, lepo raspoloženi i zadovoljni gosti uslovima boravka, kao i pozitivna energija kod svih zaposlenih, nagoveštavaju bolje dane hotela „Izvor“ i postepeno saniranje negativnih učinaka koronavirusa, koji je pogodio ceo svet i celokupnu privredu, a najviše hotelijerstvo i turizam.

Inače, danas su dormeni otvorili vrata prvim gostima i u hotelima „Tornik“ na Zlatiboru i „Slatina“ u Vrnjačkoj Banji, koji sa šabačkom „Slobodom“, „Masterom“ u Novom Sadu (ustupljen državi za smeštaj medicinskog osoblja, koje je angažovano u lečenju obolelih u novosadskim bolnicama) i „Parkom“ u Vrnjačkoj Banji (rekonstrukcija u završnoj fazi) predstavljaju karike prvog korporativnog hotelskog lanca u Srbiji, s prepoznatljivim nazivom A HOTELI.

Izvor: stvarnost.rs

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Septembar u znaku zahvalnosti zaposlenima u Domaćinstvu
08. July 2024
Nedelja posvećena zaposlenima u hotelskom Domaćinstvu – International Housekeepers Week,...
Hospitality
“Vrata raja” od 160 miliona evra: Počela izgradnja novog luksuznog hotelsko-rezidencijalnog kompleksa u Ulcinju
04. July 2024
Karisma Hotels & Resorts i Dobrov & Family Group sa ponosom najavljuju početak...
Hospitality
JP Skijališta Srbije gradi apart hotel na Zlatiboru
24. June 2024
JP Skijališta Srbije podnelo je Ministarstvu zaštite životne sredine zahtev za...
Hospitality
Luštica ima potencijal da nadmaši elitne turističke destinacije
30. May 2024
Crna Gora ima ogroman potencijal, a Luštica je biser koji bi mogao da nadmaši...