eKapija: Hotel "Tornik" - investicija koja je izazvala najveće interesovanje u oblasti turizma u 2015.

20. Januar 2016
eKapija: Hotel 'Tornik' - investicija koja je izazvala najveće interesovanje u oblasti turizma u 2015.

Investicioni tim "eKapije" uradio je analizu i formirao rang listu investicija i investicionih ideja koje su izazvale najveće interesovanje / čitanost korisnika ovog portala u 2015. godini.

Na prvom mestu rang liste je najveći hotel na Zlatiboru, koji bi trebalo da bude otvoren ove godine - hotel "Tornik". Reč je o najnovijem članu lanca "A Hoteli", koji će raspolagati sa 360 soba i apartmana. Kako je za "eKapiju" izjavio Miroljub Aleksić, vlasnik "ALCO Grupe", u okviru koje posluju i "A Hoteli", u sklopu hotela nalaziće se i kongresni kompleks površine 2.250 m2. Kuriozitet je da će na kuli depadansa biti izgrađen i veliki helidrom, što će biti izuzetno značajno za poslovne goste. Rotacioni restoran iz kojeg će se pružati prelep panoramski pogled na Zlatibor svakako će biti još jedna od novina. Otvaranje će biti organizovano fazno.

Na drugom mestu našao se beogradski hotel "Radisson Blu Old Mill", a na trećoj poziciji "Courtyard Mariott - Belgrade City Center", koji je otvoren 17. oktobra 2015. po standardima i zahtevima čuvenog hotelskog operatera "Marriott International". Reč je o investiciji od 30 miliona evra, a investitor je kompanija "PSP-Farman".

Za njim sledi još jedno svetsko ime - grandiozni "Hilton" dolazi u Srbiju sa hotelom koji će imati 250 apartmana i soba. 

Kompanije "Mona" i "Mona Hotel Management" otvorile su u okviru hotela "Zlatibor Mona" u maju novi wellness centar, a u njega je uloženo 600.000 evra. Ovaj projekat zauzeo je peto mesto. Wellness centar je dobio novo ruho - proširen je bazen, izgrađeni su novi bazeni sa toplom vodom, napravljen je novi sauna svet sa 2 saune, parnim kupatilom i razulom. Ceo kompleks je dobio veći plažni deo, kao i moderne svlačionice, a nosi i novo ime - Inspirium.

Na šestoj poziciji je izgradnja gondole na Zlatiboru, koja je počela u avgustu. Duga je 9km i povezaće turističko naselje Zlatibora i najviši vrh ove planine Tornik. Sa jednom međustanicom na pola trase, gondola će nositi 55 putničkih kabina sa po 10 mesta. Oprema vrednosti od skoro 10 miliona evra kupljena je sredstvima opštine Čajetina od francuske kompanije "Pomagalski".

Sedmu poziciju zauzela je najava izgradnje hotela visoke kategorije iz lanca "Kempinski", dok se na osmo mesto plasirala planina Zlatar, koja je postala bogatija za još jedan hotel "Zlatarski biseri".

Deveta pozicija pripada najavljenoj investiciji u Inđiji i izgradnji akva parka vrednog čak 40 miliona evra. 

Sa desetog mesta smeška se dolazak hotelske grupe "InterContinental", koji će sa svojim brendom "Crowne Plaza", nakon Beograda, stići i u Novi Sad

Od 11. do 15. mesta liste portala "eKapija" plasirali su se: hotel u Leskovcu koji gradi "Delta Real Estate", beogradski hotel "Constantine the Great", te sve popularniji hotel "Envoy" u Beogradu, kao i vest da "Beograd na vodi" dobija hotel "W Belgrade" i apartmane "BW Residences", kao i najava da će "Delta" otvoriti "InterContinental" na Novom Beogradu.    

Na pozicijama od 16. do 19. su otvaranje hotela "Holiday Inn Express" u Beogradu, priča o Despotovom gradu, želja kuvajtskog "Alghanim National" da izgradi spa rizort u Bečeju vredan 120 miliona američkih dolara, dok je poslednju poziciju zauzeo hotel "Orient Villa" u Beogradu.    

Izvor: eKapija

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Otvoren luksuzni hotel u obliku gitare
17. Novembar 2019
Jedinstveni luksuzni hotel u obliku džinovske rok gitare kakvu bi poželeo i legendarni...
Hotelijerstvo
Hotel Stara Planina traži zakupca
16. Novembar 2019
Javno preduzeće za razvoj planinskog turizma Stara planina iz Knjaževca objavilo je javni...
Hotelijerstvo
Upoznajte Hotel Buket - mirisni buket u cvetnom vrtu Zlatibora
04. Novembar 2019
Hotel Buket otvorio je svoja vrata posetiocima ovog oktobra, u vrhunskom spoju kvaliteta i...
Hotelijerstvo
Pehari za studente hotelijerstva u Makarskoj!
29. Oktobar 2019
Već petu godinu za redom u Makarskoj se održava međunarodno takmičenje konobara, barmena,...