U Beogradu svečano otvoren hotel "Holiday Inn Express"

09. Oktobar 2015
U Beogradu svečano otvoren hotel 'Holiday Inn Express'

Hotel "Holiday Inn Express" svečano je otvoren u Beogradu. Objekat ima 123 sobe, spada u srednje velike hotele i njegova gradnja je započeta 2009. godine.

Generalni menadžer hotela Olivije Si Tahar rekao je "Tanjugu" da se desio dvogodišnji prekid u radovima zbog tehničkih problema tako da je sama gradnja trajala četiri godine.

Vlasnik hotela je investitor iz Švajcarske, na njegovoj gradnji radila su isključivo srpska preduzeća, a osoblje u hotelu danas je isključivo domaće, rekao je Tahar i napomenuo da je hotel tako koncipiran da je namenjen kako korporativnim klijentima, tako i turistima, pa su tako i usklađene i sobe i hotelske usluge.

Odgovarajući na pitanje da li Beograd ima perspektivu u hotelskom i kongresnom turizmu, Tahar je rekao da Beograd treba da razvija poslovni i kongresni turizam, i da, iako ima konkurenciju u okruženju, pre svega Crnu Goru i Hrvatsku koje izlaze na more, ima dobru reputaciju kao grad sa puno zabavnih sadržaja i dobrog provoda.

Ono što nedostaje je dobra infrastruktura kako bi se u Beograd privukla biznis klijentela u hotelske kapacitete i druge uslužne objekte, rekao je Tahar i dodao da u Beogradu ima kvalitetnih hotela.

- Država bi trebalo više da uradi na promociji turizma i da pritom ističe da Srbija ima dobro vino i hranu, tako da bi mogla da privuče više gostiju - ocenio je Tahar.

Švajcarski ambasador u Beogradu Žan Danijel Ruh pohvalio je napore Vlade Srbije koja je uspela da stvori stabilan i predvidiv ambijent za poslovanje, za razliku od ne tako davne prošlosti, kada je Srbija bila opterećena korupcijom, nepotizmom i sporošću administracije.

Ruh je rekao da je otvaranje švajcarskog hotela u srcu Beogradu nazvao svojevrsnim "venčanjem Ženeve i Beograda", koji su na neki način komplementarni, jer ovde je veoma bogat noćni život, dok je to u Ženevi nemoguće zamisliti.

Hotel "Holiday Inn Express" je primer dinamike koju sprovode švajcarski investitori u Srbiji, jer je su u Srbiji prisutne brojne švajcarske kompanije, rekao je švajcarski diplomata.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...