Film „Dunav u Srbiji“ osvojio srebrno priznanje u Los Anđelesu (VIDEO)

14. Jun 2016
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Promotivni film Turističke organizacije Srbije „Dunav u Srbiji – 588 utisaka“ nagrađen je i prestižnim prekookeanskim priznanjem – na jubilarnom 50. izdanju „Američkog međunarodnog filmskog i video festivala“ (US International Film & Video Festival) u Los Anđelesu.

Posle velikih uspeha na međunarodnim festivalima u Berlinu, Varšavi i Velikom Trnovu, ovaj film je dobio još jednu nagradu. U konkurenciji je bilo više od 1000 filmova iz 29 zemalja. Film „Dunav u Srbiji“ u Los Anđelesu nagrađen je srebrnim priznanjem.

U Turističkoj organizaciji Srbije veruju da će nagrada još biti, jer predstoje i međunarodni festivali u Kanu, Karlovim Varima, Njujorku, Portu, Zagrebu i Velikom Gradištu.

Turistička organizacija Srbije uzela je Dunav i vodeno bogatstvo naše zemlje kao glavnu ovogodišnju temu u promociji turizma naše zemlje. Film o Dunavu prikazuje lepote Dunava na toku kroz Srbiju. Snimljeni su izuzetni detalji reke koja spaja 10 zemalja i više od 100 miliona ljudi,zatim raznolikost predela i istorijskih lokaliteta, kao i turističke adute jedne od najvećih i nesumnjivo najlepših reka u Evropi i to na njenom 588 kilometara dugom toku kroz Srbiju.

Putovanje Dunavom je kao poseta muzeju evropske istorije, ispunjena „izložbama“ prirodnih dragocenosti i retkosti, dubokim slojevima kulturnog nasleđa, šarolikim životnim stilovima, živopisnim kulturama, događajima i turističkim sadržajima atrakcijama.

Grozdana Pašin
UTNV.org

Poslednji komentari

Svetlana Damnjanović
Sreda , 18.07.2018. 11:11h
Preporuka:
1
+
0
-
Figurine,skeleti i tragovi naselja sa ovih lokacija(u Vični i Lepenskom Viru)su najstarija arheološka nalazišta. Zato je ovde kolevka civilizacije. To je poenta ove priče. ☆☆☆☆☆

Povezane vesti

Turizam
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Turizam
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...