Britanski Telegraf visoko ocenio tri beogradska hotela

02. Jul 2018
Hilton
Hilton

Britanski list "The Telegraph" je u svojoj stalnoj rubrici o putovanjima objavio recenzije za tri nedavno otvorena beogradska hotela - Mama Shelter, Hilton i renovirani Royal Inn, koji su u proseku dobili ocenu osam, dok je najviša ocena 10.

Hoteli su ocenjivani u nekoliko standardnih kategorija, sa detaljnim opisom atmosfere, stila i dizajna hotela, kvaliteta usluge, lokacije, hotelskih restorana i drugih karakteristika, da bi se pojednačne ocene zatim svele na prosečnu ocenu koja se dodeljuje svakom hotelu, saopštila je Turistička organizacija Beograda (TOB).

Recenzent je bila Mary Novaković, poznati internacionalni turistički novinar.


Royal Inn

- Sama činjenica da su beogradski hoteli odabrani za recenzije u ovom čuvenom listu je značajna za turizam našeg grada i poziciju koju Beograd ima, ne samo na tržištu Velike Britanije već na globalnom planu, jer je u pitanju respektabilni medij sa publikom širom sveta - izjavio je Miograd Popović, direktor TOB.

Dodatna vrednost se ogleda, kako je dodao, u tome "što su naši hoteli ocenjeni veoma visokom ocenom, što svedoči o kvalitetu hotelsko ugostiteljske industrije naše prestonice".

Hotel Mama Shelter najveću ocenu dobio je za lokaciju 9, dok je osmicom ocenjen njegov stil i karakter, usluga, sobe, hrana i piće, kao i celokupna vrednost za novac.


Mama Shelter

Beogradski Hilton, čiji su "šik" restoran i "rooftop" terasa - kako prenosi "Telegraph" - odmah postali mesto na kom se mogu videti lokalne poznate ličnosti, zajedno sa ostalima koji tragaju za izvanrednim pogledom i zalaskom sunca, najveću ocenu - devetku dobio je za hranu i piće, dok je za sve ostalo ocenjen osmicom.

Royal Inn Hotel je, kako navode, jedan od najstarijih beogradskih hotela, koji danas, nakon kompletnog renoviranja, nudi veoma dobru vrednost za novac, koja je ocenjena devetkom. Devetku je dobila i lokacija hotela, a sedmicu njegov stil i karakter, usluga, sobe, hrana i piće.

Britanski "Telegraph" je i ranije ocenjivao hotele i hostele u Beogradu, i najveću prosečnu ocenu i dalje nosi hotel sa pet zvezdica Saint Ten na Vračaru - devet od maksimalnih deset.

Izvor: Tanjug / Turistički Svet

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...