Britanski Telegraf ocenio najbolje beogradske hotele

10. Avgust 2017
Britanski Telegraf ocenio najbolje beogradske hotele

Uticajni britanski list Telegraf u rubrici posvećenoj putovanjima dao je visoke ocene za sedam beogradska hotela i jedan hostel, uz preporuke turistima da posete glavni grad Srbije.

Na portalu britanskog Telegrafa objavljene su recenzije za, kako je naglašeno, najbolje beogradske hotele: Saint Ten, Square Nine, Smokvica Bed & Breakfast, Hotel Townhouse 27, Courtyard Belgrade City Center, Belgrade Art Hotel i Tesla Smart Stay, baš kao i za Play Hostel, koji je dobio ocenu 7 od maksimalnih 10.

Najvišu ocenu 9 od 10 dobio je Saint Ten Hotel, dok su svi ostali hoteli dobili ocenu 8 od maksimalnih 10.

Preporuke je objavila novinarka Meri Novakovič, nakon nedavne posete Beogradu, a u recenzijama se daje generalni opis hotela, kao i pojedinačna ocena lokacije, stila izgradnje, usluge, soba, hrane i pića, uz dodatne informacije, sa fotografijama.

Obrazlažući ocenu za Saint Ten Hotel, u tekstu se navodi da on donosi "sofisticirani luksuz u jednoj od najcenjenijih beogradskih stambenih zona" i da "sa 56 soba, ima atmosferu intimnog butik hotela, sa restoranom koji postaje destinacija za sebe".

A impresije o Square Nine hotelu su sledeće: "Na odličnoj lokaciji na jednom od glavnih trgova u Beogradu, ovaj prefinjeni hotel sa 5 zvezdica odlikuje se sjajnom elegancijom, počev od njegove fasade u "bauhaus" stilu, do njegovog danskog i američkog dekora iz sredine 20. veka. U ovom hotelu nalazi se vrhunski Square restoran, kao i japanski restoran na krovu".

U tekstu se navodi i da prvi butik hotel u Beogradu, Townhouse 27, koji je "smešten u zgradi iz 1929. godine u srcu starog grada, poseduje 21 individualno dizajniranu sobu, čiji je elegantni stil ispunjen toplinom i sofisticiranošću u jednakoj meri".

O Hotelu Tesla piše da je "moderan hotel inspirisan srpskim najcenjenijim naučnikom, Nikolom Teslom", da 17 stilizovanih soba nude više prostora nego uobičajeni butik hoteli i da je smešten u jednoj od najpopularnijih beogradskih rezidencijalnih zona, Vračaru.

Kada je u pitanju prvi Marriott hotel u Beogradu, čuveni britanski list piše o njegovoj sjajnoj lokaciji - na najpoznatijem trgu u Beogradu, zapazivši da je "sve elegantno i moderno iza staklene fasade ovog hotela sa 4 zvezdice, dobrodošlica topla i opuštajuća, i izuzetno dobra vrednost za novac, s obzirom da se hotel nalazi na tako dobroj lokaciji".

Telegraf piše da gosti ne mogu biti centralnije smešteni nego u Belgrade Art Hotelu, koji se nalazi u samoj glavnoj pešačkoj ulici, Knez Mihailovoj, i da je taj hotel sa četiri zvezdice prožet kosmopolitskim duhom.

Kada je reč o hotelu Smokvica Bed & Breakfast, britanski list navodi da je "čuveni Hemptons dobio balkansku verziju u ovom intimnom B&B smeštaju", čijih osam "rustičnih i šik soba nude vrednost za novac, dok je šarmantna restoranska bašta jedna od najpopularnijih u ovom kraju".

Izvor: Tanjug / Turistički Svet

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...