Accor nastavlja širenje u regionu novim hotelom sa 5 zvezdica

28. Jun 2023
Photo by Mara Conan Design on Unsplash
Photo by Mara Conan Design on Unsplash

Vodeća svetska grupa u oblasti ugostiteljstva, Accor, potpisala je ugovor o franšizi sa istaknutim lokalnim investitorom iz jugoistočne Evrope, CG Resort, za dugo očekivani Pullman Kolašin Breza hotel sa pet zvezdica u Crnoj Gori.

Hotel inspirisan planinskim ambijentom, trebalo bi da otvori svoja vrata do kraja godine i predstavlja značajnu prekretnicu u širenju Accor grupe na Balkanu. Kako je saopšteno, partnerstvo sa kompanijom CG Resort predstavlja stratešku priliku za konsolidaciju prisustva Accor grupe u premium segmentu u Kolašinu u Crnoj Gori.

- To omogućava grupi da nastavi svoj razvoj vodećih nekretnina u jugoistočnoj Evropi, istovremeno jačajući njihovu saradnju sa renomiranim lokalnim investitorom iz regiona. Stručnost kompanije CG Resort ih pozicionira kao idealnog partnera za Accor-ove ambiciozne planove proširenja - navodi se u saopštenju.

Viša direktorka razvoja u grupi Accor za premium, srednje i ekonomske brendove u jugoistočnoj Evropi, Dilek Sezer, kazala je da su oduševljeni saradnjom sa kompanijom CG Resort na ovom projektu.

- Partnerstvo ne samo da naglašava našu posvećenost rastu na Balkanu, već i izuzetnu vrednost koju nam naš lokalni partner donosi. Pullman Kolašin Breza predstavlja izvanrednu fuziju stila i lokacije, koja će zasigurno impresionirati naše goste iz celog sveta. Uvereni smo da će ovaj poduhvat značajno da doprinese našem uspehu u regionu i očara turiste koji traže nezaboravno iskustvo u planinskom odmaralištu - rekla je Sezer.

Luksuzni Pullman Kolašin Breza hotel sa pet zvezdica ima 144 sobe i 17 apartmana, sa čijih se intimno ušuškanih balkona ujutru pruža spektakularni pogled na planinske vence. Hotel ima sadržaje kao što su dva restorana sa terasom, lobby bar, spa i wellness centar, zatvoreni bazen, sale za sastanke, klub za decu i tinejdžere, skijašnicu i podzemni parking.

Hotelom Pullman Kolašin Breza će upravljati iskusna lokalna menadžment kompanija Alpha Hotel Management, uključena u mnoge značajne projekte, uključujući budući planinski hotel Swissôtel na Kopaoniku u Srbiji.

Direktor razvoja kompanije CG Resort, Milić Peković, ocenio je da partnerstvo sa grupacijom Accor pruža CG Resortu ogromnu priliku da pozitivno utiče na celokupan ugostiteljski sektor u Crnoj Gori.

Blizina hotela međunarodnom aerodromu Podgorica, udaljenom samo 80 kilometara i dostupnom za 30 minuta vožnje novim auto-putem, omogućava lak pristup glavnim evropskim destinacijama.

Accor je vodeća ugostiteljska grupa u svetu koja nudi iskustva u više od 110 zemalja u 5,4 hiljade objekata, deset hiljada lokala za hranu i piće, wellness objektima ili fleksibilnim radnim prostorima.

Kompanija CG Resort, podružnica CG Investmenta, je privatno društvo osnovano sa ciljem razvoja hotelskih investicija u planinskom regionu i na primorju Crne Gore.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Godinu dana od otvaranja: Hotel Borovi u Sjenici – Na dobrom putu
11. Septembar 2023
Sjenica je oduvek bila poznata uglavnom po sjeničkom siru i zimi najnižim temperaturama u...
Hotelijerstvo
Domaća platforma za recenzije potpisala partnerstvo sa kompanijom Tripadvisor
08. Avgust 2023
Fast Review, domaća platforma za recenzije nedavno je potpisala veoma značajno partnerstvo sa...
Hotelijerstvo
Nova investicija na Kopaoniku - U planu gradnja turističkog kompleksa na 25.000 m2
03. Avgust 2023
Na Kopaoniku u KO Kriva Reka u Opštini Brus, u blizinu hotela Srebrnac, u planu je...
Hotelijerstvo
Hotel Beli izvor na Goču ima novog vlasnika
27. Jul 2023
Kompaniija Eter doo kupila je za 12,1 milion dinara deo imovine Hotelsko-turističkog preduzeća...