Accor nastavlja širenje u regionu novim hotelom sa 5 zvezdica

28. June 2023
Photo by Mara Conan Design on Unsplash
Photo by Mara Conan Design on Unsplash

Vodeća svetska grupa u oblasti ugostiteljstva, Accor, potpisala je ugovor o franšizi sa istaknutim lokalnim investitorom iz jugoistočne Evrope, CG Resort, za dugo očekivani Pullman Kolašin Breza hotel sa pet zvezdica u Crnoj Gori.

Hotel inspirisan planinskim ambijentom, trebalo bi da otvori svoja vrata do kraja godine i predstavlja značajnu prekretnicu u širenju Accor grupe na Balkanu. Kako je saopšteno, partnerstvo sa kompanijom CG Resort predstavlja stratešku priliku za konsolidaciju prisustva Accor grupe u premium segmentu u Kolašinu u Crnoj Gori.

- To omogućava grupi da nastavi svoj razvoj vodećih nekretnina u jugoistočnoj Evropi, istovremeno jačajući njihovu saradnju sa renomiranim lokalnim investitorom iz regiona. Stručnost kompanije CG Resort ih pozicionira kao idealnog partnera za Accor-ove ambiciozne planove proširenja - navodi se u saopštenju.

Viša direktorka razvoja u grupi Accor za premium, srednje i ekonomske brendove u jugoistočnoj Evropi, Dilek Sezer, kazala je da su oduševljeni saradnjom sa kompanijom CG Resort na ovom projektu.

- Partnerstvo ne samo da naglašava našu posvećenost rastu na Balkanu, već i izuzetnu vrednost koju nam naš lokalni partner donosi. Pullman Kolašin Breza predstavlja izvanrednu fuziju stila i lokacije, koja će zasigurno impresionirati naše goste iz celog sveta. Uvereni smo da će ovaj poduhvat značajno da doprinese našem uspehu u regionu i očara turiste koji traže nezaboravno iskustvo u planinskom odmaralištu - rekla je Sezer.

Luksuzni Pullman Kolašin Breza hotel sa pet zvezdica ima 144 sobe i 17 apartmana, sa čijih se intimno ušuškanih balkona ujutru pruža spektakularni pogled na planinske vence. Hotel ima sadržaje kao što su dva restorana sa terasom, lobby bar, spa i wellness centar, zatvoreni bazen, sale za sastanke, klub za decu i tinejdžere, skijašnicu i podzemni parking.

Hotelom Pullman Kolašin Breza će upravljati iskusna lokalna menadžment kompanija Alpha Hotel Management, uključena u mnoge značajne projekte, uključujući budući planinski hotel Swissôtel na Kopaoniku u Srbiji.

Direktor razvoja kompanije CG Resort, Milić Peković, ocenio je da partnerstvo sa grupacijom Accor pruža CG Resortu ogromnu priliku da pozitivno utiče na celokupan ugostiteljski sektor u Crnoj Gori.

Blizina hotela međunarodnom aerodromu Podgorica, udaljenom samo 80 kilometara i dostupnom za 30 minuta vožnje novim auto-putem, omogućava lak pristup glavnim evropskim destinacijama.

Accor je vodeća ugostiteljska grupa u svetu koja nudi iskustva u više od 110 zemalja u 5,4 hiljade objekata, deset hiljada lokala za hranu i piće, wellness objektima ili fleksibilnim radnim prostorima.

Kompanija CG Resort, podružnica CG Investmenta, je privatno društvo osnovano sa ciljem razvoja hotelskih investicija u planinskom regionu i na primorju Crne Gore.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...