Promocija Srbije na Sajmu turizma u Zagrebu

18. January 2024
Banja Koviljača / Iz arhive redakcije
Banja Koviljača / Iz arhive redakcije

Turistička organizacija Srbije od 18. do 20. januara predstaviće turističku ponudu Srbije na desetom Međunarodnom sajmu turizma „Place2Go“.

Kako najavljuju organizatori sajma, okupiće se više od 200 učesnika iz 14 zemalja u Areni u Zagrebu. Očekuju posećenost preko 15.000 posetilaca.

Turistička organizacija Srbije zakupila je prostor, štand veličine 48 kvadrata i objedinila predstavljanje svih zainteresovanih učesnika iz Srbije. Na štandu će se predstaviti turističke organizacije Beograda, Subotice, Valjeva, Čačka, Sokobanje, Bajine Bašte, Sombora, kao i BG City Hotel i OmniBus Travel i hotel „Borovi“ iz Sjenice.

Tržištu Republike Hrvatske biće predstavljeni kratki odmori u gradovima, kulturni turizam, festivali i manifestacije koje će se održati tokom leta, odmor u prirodi i aktivni turizam.

Turistička organizacija Srbije i ove godine planira intenzivnu kampanju na tržištu Hrvatske, koja će se sastojati od online oglašavanja na portalima medija i studijskih putovanja u Srbiju.

Ovo tržište za nas je veoma značajno, jer su turisti iz Republike Hrvatske u prvih deset po broju ostvarenih noćenja. U periodu januar – novembar 2023. godine u Srbiji je boravilo 97.056 turista iz Hrvatske, što je 21% više u odnosu na 2022. godinu. Oni su ostvarili 202.153 noćenja, odnosno 18% više. Najviše posećuju Beograd, Novi Sad, Suboticu, Zapadnu Srbiju.

Što se tiče turista iz Hrvatske očekuje se rekordna godina, jer su u periodu januar – novembar ostvarili preko 200.000 noćenja, a što je više nego u periodu pre epidemije KOVID-a 19.

Turistička organizacija Srbije

Comments (0)

Connected news

Tourism
Digitalni nomadi zadovoljni Zlatiborom
22. February 2024
Trendovi savremenog poslovanja u svetu postali su deo ekonomske klime Zlatiborskog okruga,...
Tourism
Projekat
22. February 2024
Projekat „Prethistoric MetaHuman“ - digitalno oživljen čovek koji je pre 10.000...
Tourism
Turistički vaučeri ubuduće onlajn
21. February 2024
Ministar turizma i omladine Husein Memić i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo...
Tourism
20. February 2024
Osmišljen kao digitalni ekosistem, “Sombor City Card” predstavlja integralni...