Hotel Housekeeping Workshop

Hotel Housekeeping Workshop

2019: Najuspešniji godišnji workshop lidera hotelskih domaćinstava

Dvodnevni tematski godišnji susret menadžera hotelskog Domaćinstva s poslovnim partnerima, predavačima, kolegama i koleginicama - Hotel Housekeeping Workshop, održan je u organizaciji Turističkog Sveta i strukovnog udruženja Ambasadori dobre usluge, 21. i 22. maja 2019. u luksuznom hotelu Izvor 5* u Aranđelovcu.

Događaj su ispratili učesnici iz 32 hotela sa 4 i 5 zvezdica - prava hotelijerska reprezentacija i Srbije i Crne Gore (koju je predstavljao Regent Porto Montenegro, Splendid i hotel Verde), razmenjujući dragocene informacije, znanja, praktične savete i - dobru energiju, upoznajući se sa novim trendovima u opremanju i održavanju hotelskih prostora, kao i sa unapređenim ili inoviranim proizvodima, uslugama, novim standardima. 

Fokus predavača je ove godine bio na komunikaciji kao jednom od najvažnijih faktora za uspešnost timova hotelskog domaćinstva, naročito u situaciji kada se u svim sektorima, pa i Domaćinstvu, sve ozbiljnije oseća povećana fluktuacija kadrova. Šta na ovu temu, kao i neke druge važne teme, imaju da kažu njihove kolege i stručni konsultanti, učesnici ovog workshop-a mogli su da saznaju iz prve ruke od svojih koleginica i kolega: Irene Pekić iz Splendida, Lidije Marinković iz IN Hotela, Igora Krasića iz novosadskog Sheraton-a, Stanislave Kuzeljević iz hotela MONA Zlatibor, kao i od stručnih konsultanata: neprevaziđenog Radeta Samčevića, vlasnika Agencije HT, Marije Miladinović iz Akademije HORES, specijaliste za housekeeping, Milene Milenković, vlasnice konsultantske agencije MindLab, i Tamare Štrbac, dizajnera enterijera firme Naš stan, u sastavu A grupe.  

Boravak u hotelu Izvor 5*, jednom od najlepših luksuznih rizorta u Srbiji, bio je takođe u funkciji edukacije, s idejom da lideri hotelskih domaćinstava, jednog od najvažnijeg sektora za profitabilnost i ugled hotela - luksuz upoznaju iz ugla hotelskih gostiju kako bi što bolje mogli da odgovore na njihove zahteve! Da bi to zaista bio doživljaj, kolege iz svih sektora potrudile su se da boravak u hotelu Izvor za sve učesnike workshop-a bude što lepši, trudeći se da osete koliko su ima važni, svesni činjenice da je snaga svakog profesionalca koliko u znanju i informacijama, toliko i u ljudima sa kojima mogu da podele i probleme i vizije. 

Inaugurisani su i novi Ambasadori dobre usluge. U kategoriji "menadžer hotelskog domaćinstva" za 2019. godinu, "ambasadorsko" priznanje pripalo je, prema odluci stručnog žirija, Adriani Dokmanović, glavnoj domaćici beogradskog hotela Saint Ten, predstavniku grupacije Small Luxury Hotels of the World. Proglašeni su po prvi put u 14 godina dugoj istoriji dodele ovog priznanja i Ambasadori dobre usluge u kategoriji "sobarice". Bojana Stanković, Falkensteiner - Beograd, Anita Rac, Holiday Inn - Beograd i Slavica Bakić - hotel MONA Zlatibor s ponosom će, kažu,  nositi svoje zaslužene titule - i pred kolegama i pred gostima. Kao jedinom kolegi na ovom skupu, pozlaćena značka Ambasadora dobre usluge uručena je Igoru Krasiću - menadžeru Domaćinstva hotela Sheraton, Novi Sad, da je s ponosom nosi i promoviše vrednosti koje krase Ambasadore, kao i Neveni Đorđević, vlasnici firme Bright iz Čačka koja je učesnike osvojila i svojom pričom i visokokvalitetnim dušecima iz sopstvene proizvodnje.

Sve u svemu, Hotel Housekeeping Workshop 2019 je, kako saznajemo od učesnika, ocenjen kao najuspešniji događaj ove vrste do sada! Osim najviše ocene događaja i zadovoljstva svih koji su na bilo koji način bili deo ove uspešne priče, činjenica da su već na ovogodišnjem događaju krenule rezervacije za sledeću godinu - za organizatore, redakciju časopisa Turistički Svet i strukovno udruženje "Ambasadori dobre usluge" predstavlja najveći uspeh.

 

2018: Prvi Hotel Housekeeping Workshop oduševio učesnike!

U organizaciji redakcije časopisa "Turistički Svet" i udruženja "Ambasadori dobre usluge", 11. i 12. maja 2018. u hotelu "Sloboda" u Šapcu​, uspešno je​ održan ​​prvi Hotel Housekeeping Workshop na temu "Savremeni proizvodi i usluge u službi hotelskog domaćinstva".

Menadžeri hotelsk​ih domaćinstava iz hotela širom Srbije imali su, posle dužeg vremena, priliku da se upoznaju sa novim trendovima, proizvodima, uslugama i standardima u oblasti tekstila, uniformi, profesionalne obuće, hotelske kozmetike, higijenskih sredstava, profesionalnog pranja i sušenja veša, ali i da se druže i bolje upoznaju sa svojim kolegama i poslovnim partnerima.

Kroz atraktivne prezentacije, svoj program, proizvode i usluge​, kao i novine i trendove u oblasti profesionalne HoReCa opreme,​ predstavile​​ su kompanije​:​ "Nenateks Textil" iz Šapca, "Lady A" iz Mladenovca, "Covels" iz Novog Sada,​ kao i ​"Beotim", "Alca trgovina", "Ecolab", "Albo" i "MP International" iz Beograda. Prvi Hotel Housekeeping Workshop podržale su​ svojim proizvodima​ i kompanije "Pionir", "Atlantic Group" i "PIK Oplenac".

U sklopu workshop-a održan je i ​"okrugli sto", na kojem se govorilo o najvećim problemima u hotelskom domaćinstvu. Gosti "okruglog stola" bili su Rade Samčević - direktor Agencije HT, Jelena Šuleić - GM "A hotela" i Marija Miladinović - izvršni direktor hotela "Moskva", koji su, govoreći o svojim iskustvima u tom sektoru, problemima sa kojima su se suočavali i načinima kako su ih rešavali - dali ton čitavom događaju.

O tome kako detalji i male promene u enterijeru hotela mogu da ostave veliki utisak na goste govorila je Tamara Štrbac, dizajner enterijera arhitektonskog biroa "Naš stan". Zahvaljujući njoj, učesnici workshop-a imali su i ekskluzivnu priliku da prvi "uđu" u sobe depadansa hotela Tornik na Zlatiboru koji je pred otvaranjem.

Na opšte oduševljenje učesnika workshop-a, organizatori su priredili i prave "poslastice", poput izuzetno zanimljivog "stand up predavanja" glumca Marka Stojanovića​, pod nazivom​ "Komunikator - gladijator", ​zatim ​tim bildinga na terasi wellness centra hotela "Sloboda" koji je vodio Peđa Filipović - wellness ambasador Srbije i Crne Gore, kao i druženja uz večeru, vino, muziku i salsu pod otvorenim nebom.

Pohvale kolega bile su i najveća satisfakcija za domaćine! Oduševljenje hotelom "Sloboda", sobama, besprekornom čistoćom, izvrsnom hranom i bogatstvom ponude, ali, pre svega, ljubaznošću i predusretljivošću osoblja - od direktorke hotela, menadžera sektora do svakog zaposlenog koji je iskazivao iskrenu brigu da svojim kolegama učini boravak nezaboravnim - bio je najjači utisak koji je uverio organizatore da je prvi Hotel Housekeeping Workshop zaista ispunio svoju misiju.  

Zato je ocena učesnika za organizatore i domaćine bila jednoglasno: ​čista petica!