Vina iz morskih dubina - Na Pelješcu otvorena prva podmorska vinarija

06. April 2017
Vina iz morskih dubina - Na Pelješcu otvorena prva podmorska vinarija

Prva hrvatska podmorska vinarija na Pelješcu, koja nudi vina čuvana i do 700 dana u amforama u dubinama mora, pod nazivom "Edivo", otvorena je ovih dana na pola puta između Stona i Orebića, izvestili su iz te vinarije.

I pre samog otvaranja vinarije, morska vina iz amfora u kratkom vremenu postala su hit i prepoznata širom sveta u vinskim, ali i širim krugovima, i to kao hrvatski zaštićeni patent.

Otvaranjem vinarije brojni gosti moći će da se upoznaju sa ovim jedinstvenim hrvatskim proizvodom, kažu iz vinarije koja se nalazi u mestu Drače i prostire na hiljadu kvadratnih metara na kopnu i ispod mora, a uključuje i 14 hiljada zasada raspoređenih na svim stranama Pelješca.

- Gosti sada imaju priliku da iz prve ruke vide kako nastaje celi proces proizvodnje vina u amforama u prostoru koji odiše tradicionalnim detaljima karakterističnim za Pelješac, ali i mistikom vina u amforama - kažu vlasnici vinarije Ivo i Anto Šegović.

Osim vina iz amfora, tu su i vina u bocama koja su "odležala" u moru, a zainteresovani u pratnji iskusnih ronilaca mogu i zaroniti u skriveni podvodni svet te vinarije, odnosno, pogledati stari potopljeni brod koji na dnu malostonskog zaliva leži već godinama i morsko je skladište u kom se amfore čuvaju 700 dana na idealnoj temperaturi od 15 do 17 stepeni.

- Verujemo da će to tajnovito morsko vino, uz malostonske kamenice, čuvene sireve raznih ukusa i domaći pršut, Hrvatsku i Pelješac dodatno ucrtati na mapu nezaobilaznih gastro destinacija - poručuju vlasnici.

Izvor: SEEbiz.eu

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Gault&Millau gastronomski vodič 2024 - Srbija slavi vrhunac kulinarstva
25. April 2024
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na...
Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...