Šef sa Michelin zvezdicom Đorđo Diana na Novosadskom sajmu

24. September 2018

Gastro kup Srbija biće održan u subotu 6. i nedelju 7. oktobra, u okviru Sajma turizma u Novom Sadu. Specijalni gost i počasni sudija biće i Michelin star restaurant chef, Đorđo Diana (Giorgio Diana).

Takmičari Gastro kupa Srbija će imati jedinstvenu priliku da svoje radove predstave vrhunskom gastronomskom majstoru. Đorđo Diana je zahvaljujući svojoj strasti, profesionalizmu i predanosti kuvanju jedan od najmlađih šefova sa čuvenom Mišelinovom zvezdicom. Tokom karijere radio je u brojnim visoko rangiranim svetskim restoranima, a trenutno je zaposlen u restoranu Pier 88 u Kairu. Njegovi meniji su oličenje kreativnosti, inovativnosti, posebno fokusirani na mediteransku kuhinju koju obogaćuje azijskim začinima i molekularnim kreacijama.

Prvog dana učesnici će se takmičiti u kategorijama jelo od piletine i jelo od ribe. Drugog dana će pripremati jelo od testenine i moderno nacionalno jelo. Nadmetanje u ostale četiri kategorije, koje su specifičnog izložbenog karaktera, a to su torte, rad od čokolade, nacionalna trpeza i karving, biće organizovano tokom oba dana takmičenja.



Pravo učešća imaju profesionalni kuvari iz celog sveta. Svaki takmičar može da učestvuje u svim kategorijama, a tri takmičara sa najviše bodova dobijaju titule pobednika i nagrade koje će biti dodeljene poslednjeg dana Sajma turizma, u nedelju, 7. oktobra. Prijavljivanje je u toku, a svi zainteresovani, to mogu učiniti i online.

Gastro kup Srbija predstavlja seniorski deo takmičenja, a cilj je promovisanje i popularizacija kulinarstva u Srbiji i regionu.

Takmičenje organizuju Udruženje “Zelena dolina”, Novosadski sajam, HoReCa Asocijacija Kragujevac i organizacija BarmeNS.

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Gault&Millau gastronomski vodič 2024 - Srbija slavi vrhunac kulinarstva
25. April 2024
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na...
Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...