Knjiga "Kardiokuvar" - jedinstveni spoj medicine i gastronomije

05. July 2019
Knjiga 'Kardiokuvar' - jedinstveni spoj medicine i gastronomije

Ako ste odlučili da posvetite malo vremena sebi i svom zdravlju onda je “Kardiokuvar” – prvi nacionalni, porodični informator o zdravoj ishrani, knjiga za vas.

Novosadski kardiohirurg prof. dr sci. med. Živojin Jonjev je na jednostavan, jasan i zanimljiv način napisao ovu knjigu, koja nije običan kulinarski udžbenik već multidisciplinarna naučna monografija o unapređenju zdravlja putem zdrave ishrane.

Knjiga se sastoji od 25 naučnih tekstova o uticaju hrane pre svega na kardiovaskularni sistem čoveka. Uz tekstove se nalaze i relevantni recepti dobro poznatih jela. Međutim, osim tradicionalnih uputstava za njihovu pripremu, recepti su obogaćeni informacijama o energetskoj i nutritivnoj vrednosti svakog jela prema Nutritivnoj piramidi koja se nalazi u uvodniku knjige.

Knjiga je obogaćena većim brojem ilustracija i dopunskim objašnjenjima koja olakšavaju njeno čitanje i čine knjigu pristupačnom čak i osobama sa skromnim medicinskim predznanjem. Van svake sumnje je da će sadržaj ove knjige biti zanimljiv svima, a posebno kardiovaskularnim bolesnicima, kao i njihovoj rodbini i prijateljima, jer može doprineti da prevencija kardiovaskularnih bolesti bude adekvatna i pravovremena, a život mnogih osoba duži i kvalitetniji.

Izdavač je Futura (Petrovaradin). Detaljnije informacije o knjizi, ali i prethodnim izdanjima možete naći na sajtu www.srce.in.rs

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restaurants
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. December 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...