Prelistaj online

Turistički Svet - broj 91

feb - apr 2019
Prelistaj online
Sve naše brojeve časopisa možete čitati i na Vašem mobilnom telefonu ili tabletu
Glamping – globalni trend za turističke nomade

Glamping – globalni trend za turističke nomade

Glamping je novi način da turisti željni boravka u prirodi iskuse kampovanje, ali bez odricanja od luksuza. glamping podrazumeva uživanje u pogledu na zadivljujuće pejzaže, odsedanje u neobičnim objektima, neretko smeštenim u prirodi, opremljenim udobnim krevetima, luksuznim kupatilima, privatnim spa centrima... zato i ne iznenađuje sve veća popularnos ovog vida turizma.

Hotel „Šetceron“: Svetilište zimskih sportova

Hotel „Šetceron“: Svetilište zimskih sportova

Kada je Sami Lama, hotelijer treće generacije u svojoj porodici, rešio da u švajcarskim Alpima podigne luksuzni eko hotel, znalo se da će to biti nešto neuobičajeno. Za njega, tradicionalne drvene grede i krovovi u luksuznom mestu Kran-Montana, nisu dolazili u obzir. Zato je izabrao staru, napuštenu zgradu nekadašnje žičare, na visini od 2.112 m i od nje napravio hotel „Šetceron“.

Hotel “Palas”: Kraljevstvo na vrhu planine

Hotel “Palas”: Kraljevstvo na vrhu planine

Hotel “Palas” ("Le Palace") u švajcarskom mestu Gštadu, mitsko je mesto koje već sto godina čvrsto stoji na vrhovima Sanenlanda. Nekada su ovde boravili Bil Bakli, slavni američki novinar i komentator, glumci Dejvid Niven i Rodžer Mur, violinista Jehudi Menjuhin, razne krunisane glave... U hotelu je uvek bilo elegancije, otmenosti i poštovanja... Ali dolaskom Elizabet Tejlor i Ričarda Bartona, na hotel su se sručili novinari i paparaci, a njih su pratili novokomponovani bogataši.

Dizajn hotelskog enterijera: Novo ruho 60-ih

Dizajn hotelskog enterijera: Novo ruho 60-ih

Sa sve češćom i intenzivnijom smenom modnih trendova, dizajn enterijera svake godine bude obogaćen novim trendom, koji ne mora uvek biti potpuno nov. Poslednjih godina se u modu vratilo nasleđe dizajna iz doba komunizma, kada je nameštaj bio glomazan, masivan, a zidovi oblagani drvetom. Verujem da se svi sećamo sofa presvučenih plišom, masivnih plakara koji su sluzili kao vitrine i bifei za piće. Svi ovi elementi vratili su se u prostor u novoj sofisticiranijoj formi.

Wellness trendovi za 2019: Evolucija svesti i povratak prirodi

Wellness trendovi za 2019: Evolucija svesti i povratak prirodi

Eksperti predviđaju budućnost – od razvoja „lečenja prirodom“ i ulaska wellness-a u modnu industriju do novih istraživanja o vrstama meditacija i važne uloge mirisa i aroma na emocionalno zdravlje.

Intervju - Peđa Filipović: Tri decenije u misiji ljubavi

Intervju - Peđa Filipović: Tri decenije u misiji ljubavi

Treba zaista biti miljenik i zemaljskih i nebeskih sila, pa trajati punih 30 godina u jednom poslu i s godinama bivati bolji, napredovati i doprinositi napretku drugih, hrabro i časno koračajući svetom, biti lučonoša u mraku neznanja, predvodnik u misiji ljubavi, alhemičar kome je dato da razume tajni jezik graditelja svetova... Da je to moguće, Peđa Filipović, osnivač Škole masaže „professional“ i Wellness akademije pF, pokazuje već tri decenije...

Ekskluzivno: Patagonija i Antarktik

Ekskluzivno: Patagonija i Antarktik

Putovanje oko Južne Amerike do Antarktika i nazad. Put kroz Patagoniju, Ognjenu zemlju, od 35 °C do -2 i nazad do 35 °C. Dva kontinenta, šest zemalja, tri okeana ili prostora skupljenih u jedan program putovanja... Susret i osećaj pet elemenata – zemlje, vode, vazduha, vatre i etera!

Pretplata

Pretplatite se na naš časopis tako što ćete popuniti formu

Pogledajte još

Turisticki Svet - broj 96
dec - jan 2021
Turisticki Svet - broj 95
jun - avg 2020
Turisticki Svet - broj 94
jan - mart 2020