Stručna literatura

EKSKLUZIVNA MONOGRAFIJA Kraljevske banje Srbije

(rasprodat tiraž)

Pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra II, Izdavačka kuća „Gastro print“ i redakcija časopisa „Turistički Svet“ objavili su ekskluzivnu monografiju „Kraljevske banje Srbije“. Ovo luksuzno dvojezično izdanje (srpski / engleski), zaštićeno hologramom, izuzetno je zanimljiv pisani materijal o osam znamenitih srpskih banja sa „kraljevskom“ prošlošću: Vrnjačkoj Banji, Ribarskoj Banji, Banji Koviljači, Bukovičkoj Banji, Niškoj Banji, Sokobanji, Vranjskoj i Brestovačkoj Banji.

Koristeći istoriografske podatke i foto dokumentaciju iz perioda 19. i prve polovine 20. veka, vezane za vladare dinastija Karadjordjević i Obrenović, kao i faktografiju o banjama danas, ispričana je novinarski iskričava, istoriografski pedantna, nepretenciozna, autentična priča o našim banjama koje su svojevremeno bile mondenski i kulturni centri Srbije, o razvoju banjskog turizma, ali i o dve najuticajnije vladarske porodice u Srbiji i stvaranju savremene srpske države.

Vredi je pročitati, jednako kao i pokloniti nekome do čijeg vam je mišljenja stalo, jer to je istovremeno i autentično, zanimljivo štivo i originalni promotivni materijal kojim mogu da se ponose i banje sa kraljevskom prošlošću i – Srbija.

Autor monografije „Kraljevske banje Srbije“ je novinar „Turističkog Sveta“ Zdravka Bubreško, a recenzent istoričar dr Čedomir Antić, član Krunskog saveta.

Monografija se može poručiti kod izdavača na tel.-fax: 011/3050-789.

 

Radomir Samčević: ŠTA JE TO RECEPCIJA (rasprodat tiraž)

Knjiga "Šta je to recepcija", autora Radomira Samčevića, direktora Agencije za konsalting i menadžment u hotelijerstvu i turizmu HT, EKSKLUZIVNO je izdanje izdavačke kuće Gastro print d.o.o. Beograd. Knjiga je izašla krajem novembra 2012 godine i već je postala svojevrstan hit među stručnim publikacijama ove kuće. Proverite zašto!

Cena: 880 dinara + ptt troškovi. Knjigu možete poručiti kod izdavača: 011/3050-789 ili

turistickisvet.press@gmail.com .

Iz recenzije prof. dr Ljiljane Kosar:

Pred stručnom javnošću je napokon jedan koristan, praktičan i interesantan tekst o poslovanju hotelske recepcije iz pera praktičara. Autor je svoje bogato iskustvo iz hotelijerske prakse pretočio u ovu knjigu, s pravom dajući recepciji ključni značaj za uspešnost hotelskog poslovanja. Zahvaljujući jednostavnom, jasnom i razumljivom stilu tekst je dostupan svim zaineresovanim čitaocima – početnicima, hotelijerima sa iskustvom, ali i studentima. Ne pretendujući da napiše udžbenik, autor je napisao praktikum o radu hotelske recepcije u koji je ugradio svoje znanje i praktično iskustvo. Ova knjiga je rezultat autorove spoznaje da u našoj zemlji ima objekata u kojima menadžeri još uvek nemaju sasvim jasnu predstavu o kjučnoj poziciji recepcije u organizacionoj strukturi hotela. Zbog toga se u ovoj knjizi mogu naći delovi koji se za neke čitaoce „podrazumevaju“, kao što su na primer detaljni popisi poslova, ili predlozi o radnoj odeći zaposlenih na recepciji. Međutim, rukovođen pravilom da se u savremenom i uspešnom hotelskom poslovanju „ništa ne podrazumeva“, koje je toliko puta potvrđeno u praksi, pa i u praksi hotelskog konsaltinga kojim se autor godinama uspešno bavi, on u tekstu opravdano insistira na definisanju standarda poslovanja recepcije, ali i na njihovoj doslednoj primeni.

Kroz tekst provejava posvećenost autora poslu kojim se bavi, kao o i njegova misija da i na ovaj način pruži svoj doprinos razvoju hotelijerstva u Srbiji. Nema sumnje da će se ova knjiga čitati i da će hotelijeri u njoj pronaći puteve za unapređenje svog poslovanja.

Efikasno hotelsko domaćinstvo

Dr Mirko Lončar, Milana Šušnjar, Ljiljana Rebronja

III dopunjeno izdanje

Izdavač: “GASTRO print” d.o.o. - Beograd

Aktuelni priručnik u Srbiji za trening osoblja hotelskog domaćinstva: put do uspešnog i profitabilnog hotela.

Iz sadržaja:

  • nadležnosti i delatnost hotelskog domaćinstva; organizacija; koordinacija rada; saradnja s ostalim odeljenjima, budžetiranje...
  • osoblje hotelskog domaćinstva; opšta pravila za dobar servis; timski rad; zvanja, dužnosti i odgovornosti zaposlenih...
  • odabir i trening osoblja; motivacija, stimulacija, praćenje i ocenjivanje...
  • standardi u hotelskom domaćinstvu; spremanje soba; večernji servis; analiza gostinjskih komentara...
  • korisni prilozi iz prakse...Cena: 880 dinara + ptt troškovi. Porudžbine na: 011/3050-789 ili turistickisvet.press@gmail.com

Operativni priručnik za sobarice

Firma Gastro print iz Beograda izdala je Operativni prirucnik za sobarice, autorke Milane Šušnjar, koja je i autor prvog priručnika za menadžere hotelskog domaćinstva Efikasno hotelsko domaćinstvo. Najnoviji priručnik namenjen je pre svega sadašnjim i budućim generacijama sobarica, kao i onima koji žele da nadograde, osavremene i upotpune svoja znanja u oblasti Hotelskog domaćinstva, najvećeg i najvažnijeg hotelskog odeljenja. Kako su savremeni gosti sve zahtevniji i očekuju uslugu vrhunskog kvaliteta, uz poštovanje svih profesionalnih standarda – ovaj priručnik biće od neprocenjivog značaja za edukaciju sobarica koje su stalno u kontaktu s gostima.

Iz ovog priručnika moći će, između ostalog, saznati: koje su dužnosti sobarice, kako treba da se pripreme za rad, više o pravilima lepog ponašanja i komunikacije, profesionalnom izgledu, saradnji sa drugim odeljenjima, o VIP tretmanu, standardima hotelske kozmetike i tekstila, kao i mnogo drugih znanja i informacija neophodnih za obavljanje ozbiljnog i odgovornog posla sobarice, od čijeg rada u najvećoj meri zavisi zadovoljstvo i gostiju i – menadžmenta.

Cena: 450 dinara + ptt troškovi.

Operativni priručnik za sobarice možete poručiti u redakciji časopisa Turistički Svet: 011/3050-789 ili meilom: turistickisvet.press@gmail.com

Jedini priručnik u Srbiji za HACCP u ugostiteljstvu

Ako se tek pripremate za uvođenje HACCP-a i tražite prave informacije o uvođenju ovog higijenskog standarda, naručite jedini PRIRUČNIK pisan specijalno za ugostitelje! Ovaj priručnik će vam pomoći da razumete zašto vam je HACCP stvarno potreban, kako funkcioniše, čemu doprinosi i zašto jednostavno morate da ga uvedete ako ozbiljno radite svoj ugostiteljski posao, bez obzira što su vam higijenski standardi i do sada, sigurno, bili prioritet.

Za razliku od mnogih drugih priručnika koje su pisali oni koji se dobro razumeju u namirnice, ali se malo ili nikako razumeju u ugostiteljstvo, autor ovog priručnika Muradin Rebronja jednostavnim, razumljivim jezikom, jezikom kolege, objašnjava šta je HACCP, demistifikujući HACCP standarde, čineći ih razumljivim i prihvatljivim na svim nivoima - od perača suđa do šefa kuhinje i menadžera restorana.

Ako budete znali zašto vam nešto treba i uverite se da novac koji je potrebno da investirate nije bačen, već vam se svaki uloženi dinar višestruko vraća, kao i gosti zadovoljni kvalitetnijim proizvodom, bezbednom i zdravstveno ispravnom hranom - uvođenje HACCP standarda shvatićete kao neophodno unapređenje koje će uz malo početnog napora svima u lancu proizvodnje hrane obezbediti lakše i bezbednije poslovanje. A kada i vaši kuvari otkriju da ih HACCP u stvari štiti od mogućih problema i pomaže im da radeći bez opterećenja ozbiljan posao prehrane stanovništva - mirno spavaju, konačno će svi biti zadovoljni. A u dostizanju tog cilja «HACCP u ugostiteljstvu» biće vam više nego dragocena pomoć!

Cena: 900 dinara + ptt troškovi.

Svoje primerke možete poručiti u redakciji časopisa «Turistički Svet» i «Gastro art» na telefon: 011/3050-789 ili meilom: turistickisvet.press@gmail.com