Zlatni ključ grada Šangaja uručen direktorki TOS

24. April 2018
Zlatni ključ grada Šangaja uručen direktorki TOS

Turistička organizacija Srbije (TOS) ugostila je predstavnike Turističke organizacije Šangaja. Tom prilikom, direktorki Turističke organizacije Srbije Mariji Labović uručen je zlatni ključ grada Šangaja.

Gosti iz Turističke organizacije Šangaja prilikom posete Srbiji obišli su naše značajne „city break“ destinacije Beograd i Novi Sad i tom prilikom iskazali svoje oduševljenje.



Tokom posete održani su važni poslovni sastanci, a TOS-u je uručen poziv za učestvovanje na festivalu turizma 2018. u Šangaju. Ugovoreni su i poslovni sastanci koji će se održati na sajmu turizma CITM 2018. u Šangaju. Ovaj turistički sajam privlači profesionalce iz oblasti turizma širom sveta i predstavlja najveću profesionalnu izložbu vezanu za putovanja.

Koliko je u godini promocije turizma EU i Kine (2018 EU-China Year of Tourism) važno partnerstvo između TO Srbije i TO Kine, kao i između TOS-a i grada Šangaja, govori i činjenica da su kineski turisti samo u 2017. godini, ostvarili 145 miliona putovanja van njihove zemlje, a u Srbiji već za prva tri meseca poseta kineskih turista  beleži rast od 254%.



Pored toga, prema istraživanju koje je sprovela Evropska turistička komisija (ETC 11/2017 Barometer), kineski turisti će u Evropi potrošiti više nego putnici sa drugih prekomorskih tržišta, što je veoma značajno za Srbiju kao turističko tržište.

- Turistička organizacija Srbije ponosna je na uručenu nagradu koja svedoči o trudu i kvalitetu rada u promociji turističke ponude Srbije na ovom važnom tržištu, kao i o interkulturalnom razumevanju i unapređenju profesionalnih odnosa između Kine i Srbije - poručuju iz nacionalne turističke organizacije.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...