Za turističku promociju Šumadije i Pomoravlja - nova aplikacija Srce Srbije

22. Januar 2021
Foto: Turistički Svet
Foto: Turistički Svet

Kompletna turistička ponuda Šumadije i Pomoravlja nalazi se u aplikaciji za mobilne uređaje "Srce Srbije", koja je otvorena za razne proizvode nekoliko hiljada ponuđača sa ovog područja.

Aplikaciju je izradila Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja u okviru međunarodnog projekta "Pet čula".

Direktor Regionalne agencije Nenad Popović je rekao agenciji Beta da je cilj projekta promocija novog pristupa razvoju turizma koji se bazira na ponudi koja u sebi integriše doživljaj turiste na bazi svih čula.

- Ovo je prva aplikacija ove vrste u regionu Šumadije i Pomoravlja, zasnovana na inovativnim tehnološkim rešenjima, a deo je šireg programa koji Regionalna agencija sprovodi na ovoj teritoriji već nekoliko godina sa ciljem da se objedini i promoviše regionalna turistička ponuda - rekao je Popović.

Aplikacija se nalazi na Play Store https://play.google.com/store/apps/details?id=motovate.visitsumadija, za Android uređaje, a uskoro će biti dostupna i verzija za IoS.

Korišćenje aplikacije je besplatno, kako za turiste, tako i za ponuđače različitih vrsta turističkih proizvoda i usluga.

Putem aplikacije dolazi se do informacija, kontakata i mapa za smeštaj, o restoranima, vinarijama, destilerijama, proizvođačima hrane, kao i o različitim kulturinim sadržajima i prirodnim lepotama Šumadije i Pomoravlja.

U Regionalnoj agenciji kažu da se u aplikaciji trenutno nalaze informacije o ponudi nekoliko stotina, a očekuje se da svoje turističke proizvode predstavi nekoliko hiljada ponuđača iz "srca" Srbije.

Pozvali su sve one koji su zainteresovani da se i njihova ponuda nađe u aplikaciji da ih kontaktiraju na: officekg@redasp.


Izvor: Beta/ eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...