Wizz Air: Letovi iz Srbije tek od 1. maja

25. Mart 2020
Wizz Air: Letovi iz Srbije tek od 1. maja

Kompanija Wizz Air objavila je da usled uvedenih ograničenja putovanja, privremeno zatvara svoju beogradsku bazu i produžava trenutnu obustavu dolaznih i odlaznih letova sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd i sa Aerodroma Konstantin Veliki do 1. maja ove godine.

Ograničenja putovanja predstavljaju meru sprečavanja širenja pandemije kovida-19, kažu u ovoj kompaniji.

- Putnici sa rezervacijama u ovom periodu će biti automatski obavešteni putem imejla ako su rezervaciju izvršili direktno na sajtu wižair.com ili preko mobilne aoplikacije ove avio-kompanije - navode iz Wizz Air-a i dodaju da će 120% orginalne cene karte biti automatski prebačeno na Wizz račun putnika i taj iznos će moći da se iskoristi u naredna 24 meseca za kupovinu Wizz Air proizvoda i usluga.

Putnici, takođe, kako navode, mogu da se odluče za refundaciju u novcu, koja podrazumeva dužu proceduru i biće obavešteni o neophodnim koracima za bankovni transfer ili transfer na bankovnu karticu u odvojenom imejlu.

- U tom slučaju putnici imaju pravo samo na 100% originalne cene karte - kažu iz ove kompanije i dodaju da putnici koji su karte rezervisali preko putnih agencija, uključujući onlajn putne agencije, treba da se obrate kompaniji od koje su kupili karte.

Navode da, iako je trenutna situacija van kontrole Wizz Air-a, avio-kompanija se izvinjava zbog mogućih neprijatnosti izazvanih zabranom putovanja i naglašava da su bezbednost i dobrobit putnika i posade najvažniji prioritet ove avio-kompanije.

Podsetimo, portal Ex Yu Aviation, preključe je objavio da su Air Serbia i Wizz Air odredili 13. april kao preliminarni datum za nastavak letova.

Izvor: Tanjug/eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Turizam
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....