Vrnjačke Terme – nova atrakcija Vrnjačke Banje

28. Jul 2020
Foto: Facebook Vrnjačke Terme
Foto: Facebook Vrnjačke Terme

Kraljica banjskog turizma stavila je nedavno još jedan biser u svoju krunu: Aqua park Vrnjačke Terme, koji se prostire na 16.000 kvm, a nalazi se u blizini izvora lekovite vode, poznatog kao Beli izvor. U sastavu Aqua parka je 8 unutrašnjih i 3 spoljna  bazena sa termalnom vodom, temperature od 28 do 35 stepeni - zavisno od bazena, dubine od 40 cm do dva metra, kao i đakuzi za 16 osoba, a od sadržaja - 4 tobogana u 3 nivoa. Čitav prostor opremljen je sa 600 ležaljki i 80 fiksnih pletenih suncobrana… Od ugostiteljskih sadržaja, Vrnjačke Terme za sada imaju restoran sa 200 mesta – spoljni, kao i kafić sa 60 mesta u zatvorenom delu. Aqua park može da primi u isto vreme 1.000 kupača, ali će tokom trajanja pandemija broj korisnika Aqua parka biti ograničen na 600.

U toku je izgradnja hotela sa 80 soba i 20 apartmana. Predviđena su i dva restorana, kazino, lobi bar, zatvoreni wellness samo za goste hotela, kao i wellness za goste koji koriste usluge Aqua parka, a u planu su dve slane sobe, tursko kupatilo, sauna, masaže, teretana… 

Sastavni deo kompleksa Vrnjačkih Termi biće i prostrani parking, a moguće je da Aqua park bude obogaćen i igralištem za mini golf.

Inače, investitor Aqua parka Vrnjačke Terme je kompanija Gile gas, koja u svom portfoliju ima već nekoliko turističkih kompleksa: Sokoterme – u Sokobanji, RUC Ždrelo – Mlavske terme, blizu Petrovca na Mlavi, a upravo je otvoren i kompleks Ozren kod Tuzle, u BiH.

PR

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...