Vrnjačke Terme – nova atrakcija Vrnjačke Banje

28. Jul 2020
Foto: Facebook Vrnjačke Terme
Foto: Facebook Vrnjačke Terme

Kraljica banjskog turizma stavila je nedavno još jedan biser u svoju krunu: Aqua park Vrnjačke Terme, koji se prostire na 16.000 kvm, a nalazi se u blizini izvora lekovite vode, poznatog kao Beli izvor. U sastavu Aqua parka je 8 unutrašnjih i 3 spoljna  bazena sa termalnom vodom, temperature od 28 do 35 stepeni - zavisno od bazena, dubine od 40 cm do dva metra, kao i đakuzi za 16 osoba, a od sadržaja - 4 tobogana u 3 nivoa. Čitav prostor opremljen je sa 600 ležaljki i 80 fiksnih pletenih suncobrana… Od ugostiteljskih sadržaja, Vrnjačke Terme za sada imaju restoran sa 200 mesta – spoljni, kao i kafić sa 60 mesta u zatvorenom delu. Aqua park može da primi u isto vreme 1.000 kupača, ali će tokom trajanja pandemija broj korisnika Aqua parka biti ograničen na 600.

U toku je izgradnja hotela sa 80 soba i 20 apartmana. Predviđena su i dva restorana, kazino, lobi bar, zatvoreni wellness samo za goste hotela, kao i wellness za goste koji koriste usluge Aqua parka, a u planu su dve slane sobe, tursko kupatilo, sauna, masaže, teretana… 

Sastavni deo kompleksa Vrnjačkih Termi biće i prostrani parking, a moguće je da Aqua park bude obogaćen i igralištem za mini golf.

Inače, investitor Aqua parka Vrnjačke Terme je kompanija Gile gas, koja u svom portfoliju ima već nekoliko turističkih kompleksa: Sokoterme – u Sokobanji, RUC Ždrelo – Mlavske terme, blizu Petrovca na Mlavi, a upravo je otvoren i kompleks Ozren kod Tuzle, u BiH.

PR

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...