Vrnjačka Banja sve popularnija lokacija za snimanje TV serijala

31. Januar 2018

Produkcijska kuća „Contrast studios“, čiju su TV seriju „Selo gori a baba se češlja“ milioni gledalaca voleli i rado gledali, ovoga puta u saradnji sa RTV Pink, započeo je protekle nedelje u SB "Merkur" u Vrnjačkoj Banji snimanje dve epizode nove humorističke TV serije „Šifra Despot“, u kojima će gledaoci moći da uživaju već od 16. februara.

„Šifra Despot“ je televizijska vikend serija od 45 epizoda. To je elegična socijalna komedija naravi i mentaliteta koja prati životne vratolomije glavnog junaka serije, nespretnog i taličnog, ali talentovanog kompjuterskog programera Despota Despotovića (Đorđe Marković). Pored Đorđa, u seriji neke od glavnih uloga igraju Radoslav Milenković, Branka Šelić i Tamara Krcunović, dok će se u epizodnim ulogama pojaviti više od stotinu značajnih i afirmisanih srpskih glumaca: Ljiljana Stjepanović, Olga Odanović, Radoš Bajić, Mihajlo Janketić, Lidija Vukićević, Branislav Lečić, Katarina Gojković, Marko Gvero, Boris Milivojević, Dubravko Jovanović, Marijana Mićić, Milan Čučilović, Aleksandar Srećković Kubura, Erol Kadić, Branislav Tomašević, Sofija Rajović, Iva Štrljić, Vladimir Aleksić, Nenad Heraković, Nedeljko Bajić, Ivan Vučković, Nikola Džamić, Tihomir Arsić, Danica Maksimović, Tihomir Stanić i mnogi drugi. 

- Dve epizode serije trenutno se snimaju u Vrnjačkoj Banji i "Merkuru", na obostrano zadovoljstvo i kao plod dugogodišnje uspešne saradnje ove dve kuće. Serija će prikazati lepote cele Srbije, jer se snima na preko 80 različitih lokacija, a epizode snimane u Merkuru otkriće gledaocima čari najlepše srpske banje, gde glavni junaci doživljavaju trenutke stvaranja svoje ljubavi. Spa centar “Rimski Izvor” takođe je bio inspirativna lokacija za snimanje, pa će u njegovim sadržajima glumci uživati na setu ali i u slobodno vreme, kako bi adekvatno napunili baterije za rad - otkrivaju iz SB "Merkur" i dodaju:

- Ovo nije prvi put da je "Merkur" domaćin jednoj filmskoj ekipi već nastavak već potvrđeno dobre saradnje sa "Contrast Studios"-om, koja traje već više od decenije, tačnije od snimanja serije “Selo gori a baba se češlja”, u kojoj su neke od scena takođe predstavile sadržaje zdravstvenog i spa centra "Merkur".
 
Serija “Šifra Despot” se snima pod producentskom palicom Radoša Bajića i "Contrast studios"-a, a u režiji Radoša Bajića i Dejana Zečevića, uz proverni kreativni tim koji sačinjavaju: direktor fotografije Predrag Jočić, montažeri Stevan Marić i Aleksandar Popović, dizajner tona Igor Perović sa svojim timom. Scenografi su Dragan Mićanović i Maja Đuričić, kostimograf Ivana Nestorović, a masker Mirjana Stevović. Izvršni producent projekta je Jelena Bajić–Jočić, a producenti Željko Mitrović i Nedeljko Bajić.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...