Vrnjačka Banja postaje Nacionalni vaterpolo centar

28. Septembar 2015
Foto: Turisticki Svet
Foto: Turisticki Svet

Reprezentativne selekcije Srbije će posle Evropskog prvenstva u Beogradu imati fantastične uslove za pripreme i to u Vrnjačkoj Banji. Lokacija nove kuće vaterpola je Vrnjačka Banja, gde će sve reprezentativne selekcije imati okupljanja, treninge i gde će se u različitim terminima pripremati za najveća takmičenja.

Dva nova bazena, odmah posle završetka Evropskog prvenstva u vaterpolu, koje će se održati od 10. do 23. januara 2016, prebaciće se u Vrnjačku Banju, od tog trenutka počeće sa radom Nacionalni vaterpolo centar. Boban Đurović predsednik opštine Vrnjačka Banja, rekao je za Tanjug da su uspeli u svojoj strategiji, odnosno razvoju i lociranju sportsko-rekreativnog turizma u Banji.

- Lokalna samouprava je projektu otvaranja prvog vaterpolo centra u Srbiji, odnosno u Vrnjačkoj Banji, pristupila veoma ozbiljno. Naša obaveza je da pripremimo objekte u kojima će biti smeštena dva montažna bazena. Ovo je velika stvar za nas jer ćemo znatno povećati broj noćenja gostiju, ali i odlična marketinška slika - rekao je Đurović.

Ekonomska studija pokazuje da će se nakon otvaranja Nacionalnog vaterpolo centra, u Vrnjačkoj banji povećati broj noćenja za oko 20.000 godišnje.

- Vaterpolo centar će pre svega biti na raspologanju Vaterpolo savezu Srbije. Ali, plan je da u periodu u toku godine u kojem naši vaterpolisti neće trenirati, vaterpolo centar bude iskorišćen u komercijalne svrhe. Odnosno biće ponudjen svim drugim vatepolo-plivačkim ekipama - objašnjava Đurović.

Inače, Vrnjačka Banja ima dugogodišnju tradiciju vateropola. Plan opštine je da se pored ova dva bazena koji će koristiti vaterpolisti Srbije, sagradi još jedan mali bazen 15x12 metara, koji će biti zatvorenog tipa i koristiće se za obuku dece. Vrnjačka Banja želi da svako dete pre nego što krene u školu nauči da pliva.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Turizam
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....