Vinski maraton i prvi "Vojvodina cheese fest" 22. septembra na Paliću

01. Jun 2018
Vinski maraton i prvi 'Vojvodina cheese fest' 22. septembra na Paliću

Vinski maraton, koji će se održati 22. septembra na Paliću, je manifestacija koja spaja naizgled nespojivo – trčanje, vino, muziku, gastronomiju i zabavu i namenjena je svima koji žele da se sa porodicom i prijateljima zabave i uživaju u trčanju ili šetnji kroz prirodu, gde ih u prelepo uređenim vinogradima i vinarijama očekuju odlično vino, gastronomski specijaliteti i muzika.

Prošle godine je po prvi put u Srbiji organizovana Vinska trka, na kojoj je učestvovalo više od 1.000 trkača. Od svog prvog izdanja Vinski maraton je imao međunarodni karakter, tako da su pored trkača iz cele Srbije, na vinskoj stazi trčali i takmičari iz Nemačke, Velike Britanije, Amerike, Turske, Singapura, Češke, Crne Gore, BiH, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Veliki uspeh prvog Vinskog maratona pokazao je da manifestacija ima potencijal da bude među najvažnijim i najposećenijim u Srbiji. Nakon uspešnog predstavljanja Vinskog maratona na Beogradskom maratonu, organizatori žele da novim sadržajima svim posetiocima pruže još više uživanja i zabave.

I ove godine će biti organizovane dve trke – Vinska trka i Trka uživanja, a kostimirani trkači će pokazati da trčanje nikada nije bilo zabavnije. Posle trka takmičare i sve posetioce očekuju: besplatni koncerti, zabavna takmičenja, degustacije vina, vinske radionice, vožnja vinskim brodom, vinske ture, provod u čardi i vinski piknik.

U okviru manifestacije Vinski maraton, 22. septembra na Paliću, prvi put biće organizovan i Vojvodina Cheese Fest u saradnji sa Balkan Cheese Festivalom. Ideja je predstavljanje autentičnih sireva Vojvodine i  potpune harmonije koja vekovima vlada između vina i sira.

Vojvodina ima dugu tradiciju pravljenja sireva i neki od sireva koje proizvode vredne ruke iz svih krajeva Vojvodine imaju svoje prepoznatljivo mesto na stolovima poznavalaca sireva i van granica naše zemlje. Na festivalu će učesnicima Vinskog maratona na okrepnim stanicama i u degustacionoj zoni biti posluženi neki od najboljih i najpoznatijih sireva proizvedenih u Vojvodini.

Na sajtu manifestacije www.vinskimaraton.rs možete pronaći aktuelne cene za učešće u trkama. Uz pomoć partnera manifestacije cene su mnogo niže nego što su na maratonima ove vrste u svetu.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...