Vesić: Beer Fest privlači sve više turista u Beograd

15. Avgust 2018
Vesić: Beer Fest privlači sve više turista u Beograd

U Evropi postoji oko 200 velikih muzičkih festivala, a jedan od svega dva besplatna je beogradski „Beer Fest”, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na konferenciji za novinare u Starom dvoru, na kojoj je najavljeno da ovogodišnji Beogradski festival piva traje od 15. do 19. avgusta. Program ovogodišnjeg "Beer Festa" možete pogledati OVDE.   

Vesić je istakao da Grad Beograd tokom svih godina trajanja podržava festival i dodao da je grad  izdvojio i novčanu pomoć, što će postati praksa za naredne godine.

– „Beer Fest” je najmasovniji festival u Srbiji i Beogradu. Ponosni smo na sve što su ljudi iz organizacije festivala postigli za 16 godina. Od sledeće godine će se uključiti i Vlada Republike Srbije, koja je takođe prepoznala značaj ove manifestacije. „Beer Fest” je za Grad Beograd važan prevashodno zbog turizma, a dokaz da Beograd na neki način živi od turizma je činjenica da je ekonomija grada u prošloj godini od ove privredne grane zaradila 800 miliona evra. Od te svote, prošlogodišnji „Beer Fest” je doneo zaradu od šest miliona evra – rekao je Vesić.

On je otkrio da su svi smeštajni kapaciteti u gradu popunjeni, što potvrđuje tvrdnju da je pred nama najznačajnija regionalna manifestacija u ovom trenutku.

– „Beer Fest” je za grad važan i zbog pozitivnog imidža Beograda, a ne bi trebalo zaboraviti ni afirmaciju rokenrola kao „prave” i kvalitetne muzike.  Osim toga, bendovi koji nastupaju imaju priliku da sviraju pred izuzetno velikim brojem posetilaca, što u današnje vreme nije čest slučaj. Organizatorima želim puno sreće, a Beograđane i goste našeg grada pozivam da posete „Beer Fest” tokom tri dana trajanja festivala. „Beer Fest” je brend Beograda, a ujedno i dokaz da se i bez previše novca može napraviti veliki uspeh. Zahvalnost dugujemo i svim ljudima koji rade na organizaciji jer čine dobru stvar za grad – zaključio je Vesić.

Sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš rekao je da „Beer Fest” iz godine u godinu obara rekorde.

– Prostor koji je JKP „Zelenilo – Beograd” uredilo pokušali smo da prilagodimo koncertnom prostoru i zahtevima festivala. Komunalni sistem Grada Beograda uvek stoji na raspolaganju organizatorima velikih događaja koji promovišu prave vrednosti. Festival će i ove godine zadržati etiketu „zelenog”, pa će JKP „Gradska čistoća” postaviti nekoliko reciklažnih ostrva, kao i više od 200 kanti za smeće, a vršiće se i primarna separacija komunalnog otpada – rekao je Glavaš.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović rekao je da je „Beer Fest” umnogome doprineo promeni imidža Beograda kao turističke destinacije.

– Kada promovišemo Beograd van granica zemlje, možemo da potvrdimo da je u ovom periodu godine „Beer Fest” zaštitni znak Beograda kada je interesovanje turista u pitanju. Lista izvođača za ovu godinu je apsolutni pogodak – rekao je Popović.

Producent „Beer Festa” Dejan Grastić apostrofirao je sada već čuvenu atmosferu po kojoj je festival prepoznatljiv. On je zahvalio Gradu Beogradu i resornom ministarstvu na pomoći, ali i turističkim organizacijama Beograda i Srbije, koje su, kako je rekao, dale veliki doprinos u promociji „Beer Festa”. 

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević istakao je značaj manifestacionog turizma, rekavši da poslednja istraživanja govore da su festivali jedan od ključnih razloga za odabir turističke destinacije.

Izvor: Beoinfo

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Decenija obeležena „Turističkom solidarnošću“
26. Maj 2020
Za 10 godina koliko su upravo nedavno obeležili, „Mladi za turizam“ uspeli su da se...
Turizam
Objavljen IPARD pravilnik za ruralni turizam
26. Maj 2020
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je pravilnik o IPARD...
Turizam
Od 1. jula EasyJet ponovo leti iz Beograda
26. Maj 2020
Low-cost avio-kompanija EasyJet se vraća u Beograd od 1. jula, piše portal Aviatica....
Turizam
Vaučeri važe za ugovore potpisane do 15. marta
26. Maj 2020
Pravo na zamenska putovanja, takozvane vaučere, imaju putnici koji su potpisali ugovor sa...