Velika pljačka parka Bukovičke banje!

06. Avgust 2020
Bukovička banja: Park
Bukovička banja: Park
Bukovička banja: Park
Bukovička banja: Park
Bukovička banja: Park

Da u Aranđelovcu ništa nije onako kako izgleda i da se iza “oživljavanja turizma” i radova u gradskom parku krije prevara, svedoči činjenica da se iza toga krije pakleni plan uništenja Bukovičke banje.

Predsednik opštine Aranđelovac Bojan Radović, mesecima se u javnosti kleo da neće dati ni metar gradskog parka bilo kojem investitoru i da se po svaku cenu mora očuvati celovitost parka do poslednjeg metra.

Njegova obećanja trajala su taman toliko dugo dok nije oterao prethodnog investitora.
Od momenta kada se pojavio Radovan Milojević vlasnik firme STUBLINA iz Stojnika, koji je investitor po meri predsednika opštine Bojana Radovića i poslanika Milosava Milojevića, sva obećanja i zabrane koje je ovaj opštinski dvojac davao građanima  brzo su pali u zaborav.
Za jednu noć se  sve promenilo.

Što nekada nije bilo moguće  i što  se “branilo životom” , sada je postalo preko poželjno. Pa čak i komadanje parka  i narušavanje njegove celovitosti.

Predsednik opštine koji se građanima zavetovao da će sačuvati park, pogazio je svoju reč i  dozvolio je Radovanu Milojeviću investitoru koji je po njegovoj meri  da uništava gradski park, odnosno da gradnjom objekata smanjuje ukupnu površinu parka za 01.28 ha, što predstavlja 5,31% odsto od ukupne površine parka, koji inače ima 24 hektara.

Na našu nesrecu to nije bio kraj već samo početak katastrofe koja će zadesiti Aranđelovac.
Samo na kompleksu hotel “Šumadija” – kako je napisano u Planu detaljne regulacije parka Bukovičke banje, posećiće se oko 20 komada drveća koje je pod zaštitom države, kao idrveće  oko kotlarnice i na parcelama Pere Dubočanina, što je ukupno oko 50 stabala koja su zaštićena zakonom.

Bojan Radović je iskoristio službeni položaj, odnosno mesto predsednika opštine da otera prethodnog investitora, a zatim idućem investitoru, odnosno Radovanu Milojeviću vlasniku firme STUBLINA, dozvoli otimanje 1.28 hektara gradskog parka.

Takođe, dozvoljeno je da se  novi treći objekat u gradskom parku (protiv čije se gradnje predsednik opštine zalagao svim srcem kada je bio u pitanju prošli investitor) nasloni na zaštićeni spomenik kulture Šumadiju i na taj način ugrozi njegov izgled?

U ranijim rešenjima koje je predsednik opštine predlagao prošlom investitoru,  navodio je da je bitna distanca između objekata, visina tog objekta i vizura (kako bi se hotel Šumadija video iz svih uglova).

Od dolaska novog investitora to više nije ni bitno, ni potrebno, a ucene namenjene za prethodnog investitora više nisu bile aktuelne.

Kriminalnim aktivnostima ni tu nije kraj.

Pravni zastupnik Stubline u intervjuu za RTV Šumadiju javno priznaje da za rekonstrukciju objekta na Bukulji ne poseduju ni jednu dozvolu i da će se tek raditi DUP – Detaljni urbanistički plan i da će se “jednog dana” regulisati pitanje imovine.

Za Radovana Milojevića više nije važilo ništa što je važilo za prošlog investitora.
U sprezi sa lokalnim moćnicima dozvoljeno mu je da radi šta hoće. Da proširuje staze,narušava autentičnost planinarskog doma slično kao na Pančićevom vrhu.

Ovakva bahatost i bezokonje je poruka svim građanima aranđelovačke opštine da svi treba da grade kako hoće i kako im padne na pamet i praktično to je poziv na građansku neposlušnost.
Ujedno pokazuje se i nemoć inspektora u naletu kriminalnih struktura iz gradske vlasti koji rade šta hoće, a sve pod zaštitom načelnice Odeljenja za investicije i javne nabavke u Aranđelovcu, gospođe Ranke Furtule.

Predsednik opštine se upustio u opasnu avanturu favorizovanja investitora i dozvoljavanja gradnje bez dozvole, cime je učinjeno niz krivičnih dela i zbog takih aktivnosti podneto je niz krivičnih prijava.

Čime je to Radovan Milojević zaslužio ovakav tretman i dozvolu da radi šta hoće i kako hoće pokazaće istraga.

Kraj I dela
Izvor: politikon.rs

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Koncert Letnje noći 2021. - „Čežnja za putovanjem“
16. April 2021
Bečka filharmonija je izdala saopštenje da je čuveni Koncert Letnje noći planiran za...
Turizam
Virtuelni sajmovi u Beču
16. April 2021
Zbog nesigurne trenutne situacije u maju 2021. godine brojni planirani događaji na bečkom...
Turizam
U zemlje Evropske unije sa bilo kojom vakcinom?
14. April 2021
Digitalni zeleni sertifikati, koji bi trebalo da postanu operativni u EU do početka leta, biće...
Turizam
Malta izašla s ponudom: 200 evra po gostu za boravak od minimum tri dana
14. April 2021
U želji da oživi svoju turističku industriju, Malta planira da ponudi stranim posetiocima i...