Večeras svečano otvaranje jubilarne Smederevske jeseni

08. Septembar 2017

Jubilarna, 130. „Smederevska jesen“, jedna od najstarijih manifestacija u Srbiji, biće svečano otvorena u petak, 8. septembra,  večernjim koncertom operske dive Jadranke Jovanović i Olivera Njega, u 20 časova u Malom gradu Smederevske tvrđave. U tandemu sa mladom koleginicom Draganom Kosjerinom, omiljeni „čovek iz naroda“  Žika Šarenica, osvedočeni ljubitelj muzike, vina i dobre zabave, u svom prepoznatljivom stilu poželeće dobrodošlicu okupljenima.

Provod će se nastaviti koncertom „Simfonija smaka“ na Gradskom trgu u 22 sata. Tom prilikom Smederevci i svi posetioci moći će da uživaju u simfonijskim obradama najpopularnijih pesama grupe „Smak“, u izvođenju rok grupe „Osvajači“ i uz pratnju Gradskog simfonijskog orkestra Kragujevac.

Svečanom otvaranju manifestacije prethodi dan ispunjen raznovrsnim sadržajima za sve ukuse i generacije. Čuveni „Smederevski karneval“ počinje u 18 časova, a povorka koja pronosi poruku manifestacije „Smederevo vazda otvoreno“, kretaće se Karađorđevom i ulicama Save Nemanjića i Vuka Karadžića do Gradskog trga, gde će od 18:30 do 21:30 nastupati karnevalske grupe koje su učestvovale u defileu. Posetioci će moći da iskuse sve osobenosti smederevskih sela na poljoprivrednoj izložbi „Seoska dvorišta“, a na privrednoj izložbi u Centru za kulturu Smederevo predstaviće se brojne firme.

Posetioce u subotu očekuju nastupi mnogih izvođača među kojima je etno grupa „Vrelo“, „Garavi sokak“, kao i poznata imena narodne muzike – Merima Njegomir, Snežana Đurišić i Cakana, a za sam kraj, 10. septembra, planiran je završni koncert pop-folk pevača Ace Lukasa.

Tokom subote i nedelje, u periodu od 12 do 17 časova, posetioci će u Malom gradu Smederevske tvrđave moći da osete duh slavnih vremena uz pozorišne predstave, igrokaze, viteške turnire i stare zanate. Paralelno sa tim, uzbudljiv dnevni program odvijaće se i na Gradskom trgu, gde će tokom oba dana vikenda biti organizovan program za decu, nastupi folklornih grupa, dečijeg hora „Kolibri“ i Viteški turnir vitezova SVIBOR-a.

Vikend je idealno vreme za najlepše porodične trenutke i zato ga iskoristite na pravi način, tamo gde je tradicionalno najbolji jesenji provod u Srbiji.

Program možete preuzeti u prilogu.

Dokumenti za preuzimanje

PROGRAM
Preuzmi PDF
Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Turizam
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....