Veb samit lokalnih turističkih organizacija Vojvodine

17. Decembar 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

U prostorijama Info centra Turističke organizacije Vojvodine, organizatori i inicijatori nedavnno održane veb konferencije u kojoj su učestvovali predstavnici lokalnih turističkih organizacija na teritoriji AP Vojvodine, predstavnici lokalnih samouprava, kao i pojedini mediji, razgovarali su sa učesnicima o postojećim preprekama za održavanje i unapređenje turizma, ali i o mogućim rešenjima za prevazilaženje aktuelnih problema kako na kratkoročnom, tako i na dugoročnom planu.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević i direktorica TOV Nataša Pavlović, sa saradnicima, upoznali su se sa radom i trenutnim aktivnostima lokalnih turističkih organizacija.

Sekretar Ivanišević je istakao da je jedan od ciljeva u radu Sekretarijata i njegovog stručnog tima prikupljanje sugestija u vezi sa načinima, koji bi poslužili resornom sekretarijatu u pružanju adekvatne pomoći i podrške turističkoj privredi.

"Potrebno je da saslušamo vaše potrebe i probleme, te iznađemo način da vam pomognemo preko Sekretarijata. Kreiraćemo konkurse u kojima mogu da učestvuju lokalne turističke organizacije. Ideja je da kada budemo koncipirali konkurse u narednoj godini, sa budžetom oko 200 miliona dinara za podsticaje razvoja potencijala turizma u Vojvodini, da ih zajednički prezentujemo javnosti. Potrebno je što više da pomognemo turističkim poslenicima koji se bave ovom delatnošću da svoj posao održe i da prežive. Smatramo da bismo još bolje mogli da targetiramo privrednike u oblasti turizma", rekao je Ivanišević, dodavši da je inicijativa za održavanje današnjeg sastanka, potekla upravo iz ideje da se lokalne turističke organizacije i njihovo rukovodstvo što bolje upoznaju sa radom i misijom resornog Sekretarijata za privredu i turizam, te zajedničkim merama i udruženim snagama, deluju na što veći broj turističkih poslenika u Vojvodini.

Ivanišević je istakao da će se u narednom periodu prilikom radnih poseta lokalnim samoupravama zasigurno sastati i sa predstavnicima lokalnih turističkih organizacija kako bi se definisali okviri predstojeće saradnje.

"Zajednički rad sa Turističkom organizacijom Vojvodine će biti usmeren i na pružanje podrške i pomoći u okviru marketinških aktivnosti svake lokalne turističke organizacije, kako bi se sredstvima Sekretarijata pružila direktna pomoć na najbolji način", rekao je sekretar naglasivši važnost digitalnog poslovanja, kao i promotivnih aktivnosti.

Onlajn sastanak sa lokalnim turističkim organizacijama Vojvodine, prvi je ove vrste koji su resorni sekretarijat i Turistička organizacija Vojvodine, kao krovna organizacija, upriličili, okupivši velik broj učesnika čije će efikasnije umrežavanje u mnogome doprineti daljem razvoju turizma kao privredne grane ugrožene usled aktuelne kovid krize.

Izvor: RTV
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...