Važno obaveštenje za naše turiste u Grčkoj: Kako do naknade štete na vozilima?

18. Jul 2017
Važno obaveštenje za naše turiste u Grčkoj: Kako do naknade štete na vozilima?

Generalni konzulat Srbije u Solunu saopštio je danas da svi srpski državljani, čija su vozila oštećena u jučerašnjim poplavama na Halkidikiju, potvrde o šteti na vozilima mogu da dobiju u policijskoj stanici u mestu Agios Nikolaos.

Kako se navodi u obaveštenju objavljenom na sajtu Konzulata, potrebno je napraviti fotografije vozila sa oštećenjima.

"Ovo su nužne pretpostavke za dalji postupak naplate štete na vozilima. Svakako, taj postupak će zavisiti i od vrste osiguranja, u vezi sa čim je neophodno kontaktirati osiguravajuću kuću u Srbiji", navodi se i dodaje da se u slučaju isticanja dodatnih zahteva građani mogu obratiti Generalnom konzulatu, u vezi dobijanja dodatnih informacija.

Konzulat je dodao i da se stanje nakon jučerašnjeg nevremena, koje je pogodilo taj deo Grčke, normalizuje.

Pavić: Vreme se popravilo, pružićemo pomoć turistima

Generalni konzul Srbije u Solunu, Siniša Pavić, rekao je danas da su se vremenske prilike u severnom delu Grčke promenile na bolje, ali da konzulat još nema potpune informacije kakva je situacija sa našim turistim, kao ni o tome kakvi će biti naredni potezi grčkih vlasti.

- Vremenske prilike su se potpuno promenile, to je ono što sigurno znamo. Što se tiče situacije sa našim turistima u smislu toga šta se dešavalo, kao i u vezi toga kakve će biti dalje mere grčkih vlasti, tu nam morate dati vremena - rekao je Pavić, napominjući da nije lako doći do lokalnih vlasti, koji su angažovani oko situacije.

Prema njegovim rečima, telefoni u konzulatu su se jutros jer proveravaju veliki broj informacija".

On je rekao da će Konzulat pokušati da našim tursitima koji su pretrpeli materijalnu štetu izađu u susret i da im pomognu koliko je to moguće, dok će isplata osiguranja zavisiti od pojedinca do pojedinca.

Prema rečima srpskih turista, na Sitoniji je trenutno još uvek oblačno i vetrovito ali nema padavina. Očekuje se da do kraja dana bude sunčano.

Područje Sitonije na Halkidikiju u Grčkoj pogodile su u ponedeljak poplave zbog obilnih padavina, zbog čega je Pavić juče obišao mesto Toroni koje je najviše pogođeno i odakle su se, juče u jutaranjim časovima, javili srpski građani koji su tamo na letovanju.

Pavić se uverio u ozbiljnost situacije, ali i u činjenicu da padavine polako prestaju, mada pojedini delovi tog mesta još nisu pristupačni, saopštio je sinoć Generalni konzulata Srbije u Solunu.

Važna informacija dobijena od lokalnih vlasti, za sve koji su pretrpeli štetu na vozilima, jeste da će im sutra izdati potvrdu o vanrednoj situaciji koja će koristiti licima kod naplate štete kod osiguravajućih kuća, navedeno je u saopštenju.

Srpski turisti koji su odseli u jednom hotelu u Sitoniji morali su da budu evakuisani zbog izlivanja reke koja je poplavila čitav kraj.

- Hotel u kojem se nalazilo oko 20 naših turista je evakuisan. Potpuno je potopljen jer se reka izlila i u hotel, koji se nalazi odmah pored plaže. Deo grupe kojima je ostalo nekoliko dana do kraja odmora krenuli su nazad za Srbiju, a ostalima tražimo smeštaj u drugim hotelima i apartmanima - rekli su juče predstavnici turističke agencije za "B92".

Izvor: Novosti

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...