Užice dobilo novu turističku atrakciju

19. Novembar 2018
Užice dobilo novu turističku atrakciju

Grad na Đetinji dobio je još jednu turističku atrakciju. Pored starog grada postavljen je zip - lajn koji sve ljubitelje adrenalina vodi preko kanjona Đetinje i pruža veličantven doživljaj. Dužina trase je 375, dok je visinska razlika 20 metara. A od polazne do silazne tačke putuje se oko 45 sekundi. Osposobljavanjem zip lajna završene su aktivnosti na lokalitetu stari grad.

- Uspeli smo u predviđenom roku da završimo sve što smo planirali. Ovo je deo projekta unapređenja turističke infrastrukture koji smo realizovali uz pomoć resornog ministarstva, a vrednost cele investicije je preko 10 miliona dinara. Izvrsnu saradnju sa resornim ministarstvom potvrđuje i činjenica da je zapadna Srbija proglašena za jednu od ključnih regija u zemlji. Očekujemo da ćemo na ovaj način još više upotpuniti turističku ponudu Užica i doprineti unapređenju aktivnog odmora, koji predlažemo svim našim posetiocima ali i domaćem stanovništvu - rekao je Miroslav Rađen, direktor Turističke organizacije regije zapadne Srbije.

- Ovo definitivno nije kraj, jer nastavljamo ulaganje u turističke potencijale. Godina je bila puna radova, ali i u narednoj nas očekuju brojne aktivnosti. Planirana je izgradnja visećeg mosta od zidina do susedne tvrđave, kao i uređenje izložbenog prostora u samom starom gradu - kaže prvi čovek grada, Tihomir Petković.

Zvaničan početak rada zip lajna u Užicu očekuje se u aprilu sledeće godine, a sličan projekat neće zaobići ni ljubitelje planine Zlatar.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...