Uspešna promocija Beograda i Srbije u Solunu

14. Maj 2019
Uspešna promocija Beograda i Srbije u Solunu

U okviru promocije Beograda i Srbije u regionu, u Solunu, kao prvoj stanici mini kampanje, predstavljena je kompletna turistička ponuda naše zemlje.

U prisustvu velikog broja građana Soluna, kao i turista koji borave u ovom gradu, predstavljena je srpska kulturna baština - folklor, tradicionalna izvorna srpska muzika uz orkestar, hor i gastronomske specijalitete. U okviru promocije predstavljena je i letnja turistička ponuda (manifestacije BEER FEST, EXIT, Sabor trubača u Guči, NISVILLE …).

Promocija Beograda i Srbije u Solunu je od strane turističke privrede Grčke, kao i grčkih medija, ocenjena kao jedna od najuspešnijih promocija destinacije u poslednjih nekoliko godina.

Na konferenciji za novinare koju su, u sklopu promocije u Solunu, organizovale Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Srbije, goste je pozdravio gradonačelnik grada Soluna g-din Janis Butaris.

Prisutnima su se obratili predstavnici turističkih organizacija Beograda i Srbije, TO Vojvodine, Niša, Leskovca, Kragujevca, Soko Banje i opštine Mionica, kao i predstavnici turističke privrede Soluna, g-din Nikos Sapountzis, vlasnik i direktor Tourism Plus, g-đa Kiki Kolatskou - Air Serbia.

Pored velikog broja medija (Voria TV, Vergina TV, ET 3TV, Skai TV, Atlas TV, Antenna TV, Star TV, Omorfia Taksidia TV, radio Thesalonikki, Etnos Newspaper, predsednik asocijacije turističkih novinara, Athenian Macedonian - novinska agencija, novine Demokratia, …) događaj su ispratili i generalni direktor Kongresnog biroa Soluna, direktor prestižnog američkog koledža u Solunu kao i zvanični predstavnik manastira Hilandar.

Od prisutnih predstavnika turističke privrede koji u svojoj ponudi imaju Beograd i Srbiju izdvajamo: Vergina Travel, Filos Travel, Choice Travel, Silver Holidays, IOLE Travel, Mythos Holidays, Dimakis Travel, Zeus Travel, Athos Hellas, Zorpidis Travel…

Sledeća stanica je Atina!

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Kladovo dobilo status
25. Maj 2019
 Na međunarodnoj konferenciji održanoj u Austriji, na kojoj je formirana Mreža za...
Turizam
Rekonstruisan Zmajev muzej u Sremskoj Kamenici
25. Maj 2019
Spomen zbirka Jovana Jovanovića Zmaja u Sremskoj Kamenici, odnosno Zmajev muzej, koji je deo...
Turizam
U Puli počela manifestacija
25. Maj 2019
 U Puli je juče svečano otvorena dvodnevna manifestacije „Dani Vojvodine u...
Turizam
Ljajić: Crna Gora je naš partner u turizmu
25. Maj 2019
 Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je juče Peti festival...